Büyük Taarruz Planlarının Yapıldığı Odaya Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Kültür Sanat

Büyük Taarruz Planlarının Yapıldığı Odaya Ziyaretçi Akını

Büyük Taarruz Planlarının Yapıldığı Odaya Ziyaretçi Akını

Büyük Taarruz öncesinde Atatürk'ün kurmaylarıyla toplantı yaptığı Atatürk Kültür Sanat Evi Müzesi'nde bulunan oda, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

13.06.2014 11:51  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Taarruz öncesinde son planların gözden geçirildiği, Atatürk'ün kurmaylarıyla toplantı yaptığı Şuhut'taki Atatürk Kültür Sanat Evi Müzesi'nde bulunan oda, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Şuhut İlçe Özel İdare Müdürü Eray Güney, önceki adı Hacı Veli Konağı olan, restorasyonu tamamlanan Atatürk Kültür Sanat Evi Müzesi'nin Atatürk ve komuta kademesi tarafından Büyük Taarruz öncesinde karargah binası olarak kullanıldığını söyledi.

Güney, 2004 yılında restorasyonu tamamlanan konağın, Atatürk Kültür Sanat Evi Müzesi olarak adının değişmesiyle ziyaretçi kabul etmeye başladığını belirterek, restorasyondan bu yana 170 binden fazla ziyaretçinin geldiğini belirtti. Müzenin yılın ilk 5 ayında 5 bin 142 kişi tarafından gezildiğini ifade eden Güney, 2013 yılında ise 18 bin 139 ziyaretçinin ağırladığını aktardı.

Şuhut Zafer Yolu Kültür ve Sanat Etkinliklerinin yapıldığı ağustos ayında, müzenin ziyaretçi akınına uğradığını dile getiren Güney, şunları kaydetti:

"Haftanın tüm günleri ziyaretçi kabul eden Atatürk Kültür ve Sanat Evi Müzesi'nde, idare odası da dahil olmak üzere toplam 12 oda bulunuyor. En çok ilgiyi ise Büyük Taarruz planlarının yapıldığı Atatürk'ün çalışma odası görüyor. Herkes burada fotoğraf çektiriyor. Atatürk'ün istirahat ettiği oda da orijinal eşyalarıyla birlikte muhafaza ediliyor. Toplam 176 parça tarihi eşyanın yer aldığı evde, 1900'lü yılların yöre yaşamını anlatan bal mumu heykeller de bulunuyor. Bu heykeller de dönemin giyim şekillerinden aile yapısına kadar birçok konuya ışık tutuluyor."

Güney, eski bakır yemek kapları, kazanlar, ütü ve gündelik hayatta kullanılan eşyaların bir kısmının da yöre halkı tarafından sergilenmek üzere Atatürk Kültür ve Sanat Evi Müzesi'ne bağışlandığını bildirdi. Müzenin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne devrinin yapıldığı bilgisini de veren Güney, bölgede turizm kompleksi çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Büyük Taarruz Planlarının Yapıldığı Odaya Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement