Bakan Eroğlu: "Bayrak İçin Güçlü Olmalıyız" - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu: "Bayrak İçin Güçlü Olmalıyız"

Bakan Eroğlu: "Bayrak İçin Güçlü Olmalıyız"

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe'deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'nda tören yapıldı.

26.08.2014 13:04  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu topraklarda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için güçlü olmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe'deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'nda tören yapıldı.

Muharebe alanının tanıtan bir subay, harekata ilişkin bilgi verdi. Bu sırada Tınaztepe ve Belentepe'den temsili topçu atışları gerçekleştirildi.

Törende konuşan Eroğlu, Kurtuluş Savaşı'nı sonuçlandıran en önemli askeri harekat olan Büyük Taarruz'un başladığı şehitler diyarında bulunduklarını bildirdi.

Osmanlı Devleti'nin, Birinci Dünya Savaşı'na girmeye sürüklendiğini ve Türk askerinin 7 cephede çarpıştığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Birinci Dünya Harbi'ni sona erdiren Mondros Mütekaresi'nin 30 Ekim 1918'de yürürlüğe girmesiyle İtilaf Devletleri türlü bahanelerle güzel yurdumuzu işgale yönelmiş, Türk İstiklal Harbi de Yunanlıların 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkmasıyla başlamıştı. İstiklal Harbi sırasında yurdun her tarafında işgale karşı gösterilen kahramanca mukavemet ve yazılan destan tarihe geçmiştir. Sakarya Meydan Muharebesi, Yunan ordularını Anadolu'ya tamamen işgal etmekten vazgeçirmiş ve savunma hatlarını Afyonkarahisar- Eskişehir hattına çekmek mecburiyetinde bırakmıştır. Nihayet 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta sona eren Büyük Taarruz, Yunanlılar için kesin mağlubiyeti getirmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşman kuvvetlerinin denize dökülmesiyle de İstiklal Harbi, kahraman ordumuzun zaferiyle neticelenmiştir. Bu eşsiz zaferin temelinde, imkansızlıklar içinde bulunan milletin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır."

"Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri"

Eroğlu, sayıca kat kat üstün bir ordu karşısında Başkomutan Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının önemini vurguladı.

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın, 92 yıl önce Şuhut ilçesine gelip Fevzi ve İsmet paşalarla Kocatepe'ye yürüyerek, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri" emrini verdiğini hatırlatan Eroğlu, böylece Büyük Taarruz'un başladığını dile getirdi. Eroğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal Harbi Başkomutanı Mustafa Kemal Paşa'nın Batı Cephesi birliklerine verdiği şu emir, her şeyin özetidir. 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.' Anadolu'nun düşman çizmesinden kurtarılmasının tek yolunun bu taarruz olduğunu anlamış ve inanmış olan Türk askerinin taarruzları, kuvvetlerinin sıklet merkezi olarak seçilen Afyonkarahisar'da başlamış, 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarılarak düşman orduları darmadağın edilmiştir. Şuhut'tan başlayıp Kocatepe'de sona eren bu 19 kilometrelik yol, Türk milletinin istiklal mücadelesinde zaferin başlangıcı olmuştur. Bu yüzden aradan uzun seneler geçmiş olsa da burada aynı heyecan ve gururu paylaşıyoruz."

"Gayemiz bellidir, yol haritamız bellidir"

Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz'un, milletin onca yokluk ve yoksunluk içinde eşsiz bir iman ve azimle verdiği büyük mücadelenin de zaferi olduğunu vurguladı.

Bunun, aynı hedefe yönelmiş olan, aynı amaç için varını yoğunu ve canını vermekten çekinmeyen, bütün güçlük ve imkansızlıklara rağmen birlik ve beraberlik ruhuyla yurdunu müdafaa eden cesur ve kahraman bir milletin zaferi olduğunu ifade eden Eroğlu, "Şimdi huzur ve emniyetle üzerinde yaşadığımız bu topraklar, Türk milletinin istiklalinin ilanına sahne olmuş, binlerce insanın kanıyla sulanmış, en zorlu mücadeleleri yaşamış mübarek topraklardır" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtuluş Savaşı'nda milletçe gösterilen mukavemet ve istikrarı korumaya, bugün her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"İstikbale giden yol, bir arada, yan yana, güç ve inanç birliği içinde, yorulmadan, usanmadan, istikametten sapmadan daima gayretle çalışmaktan geçer; bunu unutmamalıyız. Bu topraklarda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Büyük hedeflerimizin olması elzemdir. Hedefi olmayanın muvaffakiyeti asla mümkün değildir. İşte bunun için kendimize ve ülkemize önemli hedefler belirledik. Gayemiz bellidir, yol haritamız bellidir. İstikrarlı yükselişimizi engellemeye çalışan hiçbir şeye kulak asmadan, meselelere değil meselelerin halledilmesine odaklanarak çalışmalı, yolumuza konulan engellerle vakit kaybetmeden ilerlememize devam etmeliyiz."

Eroğlu, Şuhut'tan Kocatepe'ye uzanan "Zafer Yolu"nu tamamlayıp tur güzergahını 26 Ağustos 2008'de hizmete açtıklarını anımsattı.

Büyük Taarruz emrinin verildiği alanda "25 Ağustos Zafer Ormanı"nı tesis ettiklerini bildiren Eroğlu, "Büyük Taarruz'un başladığı tarihi günün hatırasını yaşatmak maksadıyla da 26 Ağustos Tabiat Parkı'nı tesis ettik" diye konuştu.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu: 'Bayrak İçin Güçlü Olmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı
    06 Nis Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirterek, kurumun başarılı çalışmalarına ve güvenilir habercilik anlayışına vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anarak, tüm çalışanlara başarılar diledi.

  • Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor
    06 Nis Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor

    İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Müslümanlar, her ramazan düzenlenen iftar programlarında bir araya geliyor. Dublin'deki İslam Kültür Merkezi, iftar programlarına ev sahipliği ederek, ülkede yaşayan Müslümanların bir araya gelmesine vesile oluyor. İslam Kültür Merkezi Müdürü Ahmed Husain ve Sosyal Yardım Ofisi Temsilcisi Amilah Ali ile iftarlara katılanlar, AA muhabirine ramazan ayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı
    06 Nis MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp'te yapılan usulsüzlüklere yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındığını duyurdu.

  • Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı
    06 Nis Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı

    Ruanda'da 1994'te yaşanan soykırımın mağdurları, soykırımın uluslararası güçlerin vekalet savaşından kaynaklandığını ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını eleştiriyor. Sağ kurtulanlar, soykırımın önlenebilir bir insanlık felaketi olduğuna inanıyor. Soykırımın nedeni toprak ve kaynakların kontrol altına alınması isteği olarak belirtiliyor. Ruanda hükümetinin cezalandırma, inkar ve manipülasyonlarına inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

  • BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak
    06 Nis BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine siber güvenlikten yapay zekaya kadar çeşitli konularda eğitimler verecek. İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde açılacak programlarla gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırması hedefleniyor. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak ve katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk
    06 Nis MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin usulsüzlükleri takip ettiğini ve hukuki mücadelede başarılı olduğunu belirtti. Kılıç, seçimlerin 2 Haziran 2024'te yenileneceğini ve MHP'nin adayı Mustafa Öz ile birlikte Ürgüp için çalışacaklarını ifade etti.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti
    06 Nis Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti

    Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçenin genel durumu ve belediyenin geleceğe yönelik projeleri üzerinde konuşuldu.

  • CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    06 Nis CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ceyhan'da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak görevine başladı. Aydar, binlerce Ceyhanlıya hitap ederek teşekkürlerini iletti ve 112 mahallesinde yoğun şekilde hizmet vereceklerini vurguladı.

  • Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı
    06 Nis Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçimleri kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Mikail Sülük mazbatasını aldı. İkinci dönem için mazbatasını alan Sülük, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi
    06 Nis Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi

    Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.

  • Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı
    06 Nis Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı

    CHP'li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak yeni görevine resmen başladı. Erdem, halka layık olmak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu
    06 Nis Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yapılan muhtarlık seçiminde yerel gazeteci Sedat Ceylan, en yakın rakibine 1 oy fark atarak köyün yeni muhtarı seçildi. Ceylan, 6 yıldır ulusal ve yerel haber muhabiri olarak görev yapmaktadır.


Advertisement