Büyük Taarruz'un 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Taarruz'un 94. Yıl Dönümü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz 79 milyon kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz.

26.08.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz 79 milyon kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. 'İstiklali olmayan milletlerin istikbali' de olmaz diyerek çıktığımız yolda aynı şuur ve inançla yürüyeceğiz. El ele, yan yana, omuz omuza olarak, birbirimiz arasında hiçbir fark ve ayrım gözetmeden, hep birlikte çalışarak yükseleceğiz." dedi.

Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kocatepe'deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'nda tören düzenlendi.

Bakan Eroğlu, tören öncesi Büyük Taarruz Bisiklet turunun startını verdi.

Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinde Ağustos ayının zaferler ayı olduğunu söyledi.

Bu büyük zaferlere imza atmış kahraman milletin askeriyle, siviliyle, kadınıyla, erkeğiyle istiklaline kavuşmak için hayatını feda etmek suretiyle muhteşem bir destan yazdığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bin yıldır üzerinde yaşadığımız toprakları vatan olarak bize çok gören düşmanlar, Şark Meselesi adıyla ortaya attıkları menfur bir planla, Osmanlı İmparatorluğunu Birinci Cihan Harbi'ne girmeye sürüklemişler, yedi cephede çarpışan ordularımız çoğu yerde mağlup olarak Misak-ı Milli hudutlarına çekilmişlerdi. 1. Dünya Harbi'ni sona erdiren Mondros Mütarekesi'nin 30 Ekim 1918 tarihinde yürürlüğe girmesiyle İtilaf Devletleri türlü bahanelerle güzel yurdumuzu işgale yönelmiş, Türk İstiklal Harbi de Yunanlıların 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkmaları ile başlamıştı. İstiklal Harbi sırasında yurdun her tarafında işgale karşı gösterilen kahramanca mukavemet ve yazılan destan tarihe geçmiştir. Sakarya Meydan Muharebesi, Yunan ordularını Anadolu'yu tamamen işgal etmekten vazgeçirmiş ve savunma hatlarını Afyonkarahisar- Eskişehir hattına çekmek mecburiyetinde bırakmıştır. Nihayet 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle neticelenen Büyük Taarruz, Yunanlılar için kesin mağlubiyeti getirmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşman kuvvetlerinin denize dökülmesiyle de İstiklal Harbi kahraman ordumuzun zaferiyle neticelenmiştir."

"Hain plan bertaraf edildi"

Eroğlu, aziz milletin 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğini bir kere daha muhteşem bir şekilde bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

40 yıllık sinsi ve hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) planının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, 79 milyon milletin kahramanlığı, vatansever ordu ve emniyet mensuplarının kararlılığı sayesinde bertaraf edildiğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Aziz milletimiz alçak FETÖ ile harici ve dahili iş birlikçilerinin darbe girişimine geçit vermemiş ve demokrasi düşmanları karşısında dimdik durarak Çanakkale ve İstiklal Harbi şehitlerinin torunu olduğunu ispatlamış, onlar da tıpkı dedeleri gibi destan ve tarih yazmışlardır. Eğer bu darbe girişimi maazallah başarılı olmuş olsaydı Türkiye bugün Suriye gibi olup iç karışıklıklarla boğuşuyor olacaktı. Tabi bu konuda bütün siyasi partilere bütün milletimize, vatansever ordu ve emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Biz 79 milyon kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. 'İstiklali olmayan milletlerin istikbali' de olmaz diyerek çıktığımız yolda aynı şuur ve inançla yürüyeceğiz. El ele, yan yana, omuz omuza olarak, birbirimiz arasında hiçbir fark ve ayrım gözetmeden, hep birlikte çalışarak yükseleceğiz."

"Şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor"

Eroğlu, İstiklal Harbi'ni hem gelecek nesillere hem de bütün dünyaya anlatacak İstiklal Tanıtım Merkezi'ni tamamladıklarını belirtti. Eroğlu, yaklaşık 10 milyon liraya mal olan merkezin açılışını yakında yapacaklarını dile getirdi.

"Son günlerde artan şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Maalesef bugün de Cizre'de hain terör örgütü gerçekten yüreğimizi dağladı." diyen Eroğlu, "8 şehidimiz, pek çok yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadesini kullandı.

Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti.

Büyük Taarruz\'un 94. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Taarruz'un 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement