Büyük Yürekler" Küçük Bedenler İçin Atkı Örüyor - Son Dakika
Güncel

Büyük Yürekler" Küçük Bedenler İçin Atkı Örüyor

Yalova'nın Çınarcık Belediyesince başlatılan ve karamsarlığı çağrıştırdığı için siyah ip kullanımının yasak olduğu "Çocuklarımız için sevgiyle örüyoruz" adlı projeye katılan kadınlar, harıl harıl ilkokul öğrencileri için atkı örüyor.

27.12.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS OZAN SÖYLER - Yalova'nın Çınarcık Belediyesince başlatılan ve karamsarlığı çağrıştırdığı için siyah ip kullanımının yasak olduğu "Çocuklarımız için sevgiyle örüyoruz" adlı projeye katılan kadınlar, harıl harıl ilkokul öğrencileri için atkı örüyor.

Çınarcıklı kadınlar, evlerinde ve iş yerlerinde boş zamanlarını atkı örerek geçiriyor. Küçük bedenler için büyük yürekleri buluşturan projede Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri de projeye destek vererek atkı örüyor. Örülen atkılar, Çınarcık ilçesindeki ilkokullarda eğitim gören yaklaşık 250 öğrenciye dağıtılacak.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine açıklamada, ilkokul öğrencileri için başlattıkları kampanya kapsamında örülen atkıların 30 Aralık'ta dağıtılacağını belirterek şöyle konuştu:

"İlçede bulunan ilkokulların belirlenen bir sınıfındaki öğrencilere örülen atkılar verilecek. Projemizde iki etken var. Biri örmek, diğeri ip temin etmek. Örmeyi bilmeyenler projemize ip alarak destek oldular. Kadınlarımız, günlerde, evlerinde, iş yerlerinde atkı örerek günlerini geçiriyorlar. Bu durum bize büyük mutluluk veriyor. Bir de projemizde siyah rengi hiç kullanmadık. Bu rengi son dönemlerde yaşanan olaylarla bağlantılı olarak kabul etmiyoruz. Kullanmak istemiyoruz. Artık herkesin mutlu ve güler yüzlü olmasını istiyoruz. 'Bütün atkılarımız rengarenk olsun, insanlara motivasyon versin' diyoruz."

Engellilerin de projeye destek verdiğini ifade eden Kurt, "Yalova Yeni Yaşama Engelliler Derneği de üyelerini kampanyaya teşvik ederek projeye büyük katkı sağladı." dedi.

İlk kez örenler var

Bugüne kadar hiç örgü örmediğini aktaran 72 yaşındaki ev hanımı Leyla Çakal da çocuklar için atkı örmeye başladığını anlattı. Kampanyanın çocukların yararına yapılmasının kendisini örmeye teşvik ettiğini dile getiren Çakal, şunları söyledi:

"Bu soğuk kış gününde çocukları mutlu etmekten güzel ne olabilir ki? Bu projeyi duyarlı bir hareket olarak gördüm. 72 yaşında bir ev hanımıyım. Hiç örgü falan bilmem ama öyle teşvik ettiler ki örmeyi öğrendim. Hemen yün alıp, örgüye başladım. İki tane ördüm bile. Bir toplantıda diğer arkadaşlarımın daha fazla ördüğünü görünce daha fazla örmeye karar verdim."

Bir mefruşat mağazasında çalışan Eliz Demirel de kampanyaya katkı sağlamak için çalıştığı iş yerinde atkı ördüğünü ifade ederek "Bir küçük çocuğun bu atkıyı kullanacağını duymak beni çok mutlu ediyor. Şu an dördüncü atkımı örüyorum." dedi.

Örülen atkılar, yılbaşında öğrencilere dağıtılmak üzere Çınarcık Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde toplanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Yürekler' Küçük Bedenler İçin Atkı Örüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını böyle çaldılar
    17:38 İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını böyle çaldılar

    Fatih'te bulunan İSPARK'a motosikletle gelen 2 şüpheli, bir şahsı bacağından silahla vurarak 110 bin dolarını çaldı. Dehşete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    17:38 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Havran ilçesinde Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Sercan Şık ve MHP İlçe Başkanı Saadettin Kul ile nakliyeciler kooperatifini ve esnaf halini ziyaret etti. Yılmaz, Havran için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylerken, Emin Ersoy da ilçe esnafına kolaylık diledi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı
    17:38 Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı

    Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 5 yıl boyunca sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirdiği projeleri anlattı. İkinci kez seçilmesi durumunda Dikilitaş'ta Spor ve Yaşam Kompleksi'ni hayata geçireceğini söyledi.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.

  • Tamer Karadağlı: Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin dış bakımı belediyeye ait
    17:37 Tamer Karadağlı: Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin dış bakımı belediyeye ait

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bakımsızlıktan şikayet ederek, binanın dış bakım ve onarımının belediyeye ait olduğunu belirtti.


Advertisement