Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ezine, Ayvacık, Lapseki ve Çan ilçelerinde törenler yapıldı

30.08.2013 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ezine, Ayvacık, Lapseki ve Çan ilçelerinde törenler yapıldı

Ezine'deki tören, Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Kaymakam Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tamer Bilacan ve Beledeiye Başkanı Halil Büyükerol, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Törenler, ilçe meydanında düzenlenen gösterilerle devam etti.

Ayvacık

Ayvacık Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.

21 Eylül Stadyumu'nda devam eden törenlere, Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Engin Çağlayan, Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, daire amirleri ve şehit aileleri katıldı.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Lapseki

Lapseki'deki tören, Hükümet Konağı önünde başladı. Atatürk Büstü'ne, Lapseki Kaymakmı İsmail Ayhan Tavlı ve Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim tarafından çelenkler bırakıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Deniz Yüzbaşı Tolga Ketsek yaptı. Daha sonra Garnizon Komutanlığından bir asker ve öğrenciler, 30 Ağustos ile ilgili şirler okudu.

Çan

Çan'da, Atatürk Şehir Meydanı'nda tören yapıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Demir Göz, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Garnizon Komutanı Üsteğmen İsmail Can ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Atatürk Şehir Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çeleklerin bırakılmasının ardından Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement