Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 92. Yıl Dönümü

Kahramanmaraş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk anıtında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un anıta çelenk koymasının ardından protokol üyeleri, Şeyhadil Mezarlığı Şehitliği'ne giderek şehitliğe çiçek bıraktı.

Vali Kocatepe, törenin ardından, makamında protokol üyelerinin ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Buradaki programın ardından Trabzon Caddesi'nde devam eden törende Piyade Üsteğmen Uğurcan Boyacı, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı .

Boyacı, Büyük Taarruz'un son safhası olan ve 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktası bir dönüm noktası olduğu söyledi.

Törene Alman askerlerin ilgisi

Törene, Kahramanmaraş'taki patriot hava savunma sistemlerinin Alman komutanı Kurmay Albay Thorsten llg ve beraberindeki Türk asıllı Alman askerleri de katıldı.

Ilg, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa böyle bir askeri törene katıldığını belirterek "İtiraf etmeliyim ki çok duygulandım. Buradaki törendeki askerlerin gururla geçtiklerini gördüm. Bu da gerçekten çok hoşuma gitti. Burada bulunmaktan çok gurur duydum" dedi.

Türk milletinin bayramını kutlayan Ilg, Almanya'da bu tür askeri törenlerin olmadığını ancak yakın bir tarihte Almanya'nın birleşim gününü kutlayacaklarını kaydetti.

İstiklal Marşı'na eşlik eden Türk kökenli Alman askeri Şahin Dürkan ise böyle bir günde Türkiye'de olduğu ve törene katılmaktan gurur duyduğuna dikkati çekerek "Geçen yıl 12 Şubat Kahramanmaraş'ın kurtuluş törenlerine de katılmıştım. İlk defa 30 Ağustos'u Türkiye'de geçirdim ve böyle bir törene katıldım, gerçekten çok gurur verici. Hem ana vatan hem baba vatan için burada görev yapıyoruz. Bu da bizi şereflendiriyor" diye konuştu.

Tören, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement