Muğla'da Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Muğla\'da Büyük Zafer\'in 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Muğla ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.

30.08.2014 12:46  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'daki törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na Muğla Valiliği, Jandarma Komutanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin çelenklerinin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Alay Komutanı Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, valilikte bayram tebriklerini kabul etti.

Valilikteki programın ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki törene geçildi. Vali Güvençer, Başkan Gürün ve Alay Komutanı Çelik, halkı selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Alay Komutanı Çelik, 30 Ağustos'un aynı zamanda şehit ve gazileri anma günü olduğunu hatırlattı. Çelik, şöyle konuştu:

"Ağustos ayı, binlerce yıllık geçmişi olan asil milletimizin ve bu şanlı geçmişin trajik bir sonla noktalanmasını önleyen Büyük Önder Atatürk'ün liderliğindeki ulusumuzun zaferiyle dolu tarihleri barındıran bir aydır. Bir milletin ebediyete akıp giden tarihinde öyle dönüm noktaları vardır ki takvimlerin o günleri sadece yaşadığı dönemleri değil, milletin bütün geçmişini ve aynı zamanda bütün geleceğini manalandırır."

Program, geçit töreniyle sona erdi.

MARMARİS

30 Ağustos Zafer Bayramı, Marmaris ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Muğla Vali Yardımcısı ve Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üs Komutanı Gökhan Polat, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel'in yanı sıra aralarında siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'nda çelenkler konulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Yüzbaşı Meral Karaaslan Erzurum, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra okulların bayram ve flamalarını taşıyan öğrenciler ve Aksaz Deniz Üssü'nde görevli askerler, Atatürk Caddesi'nde askeri bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Aksaz Deniz Üssü Bandosu ve askerlerin Kordon Caddesi'ndeki yürüyüşünün ardından tören sona erdi.

BODRUM

Bodrum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Personel Albay Atilla Göksel Oral, Belediye Başkan Vekili İsmail Altındağ'ın anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından, Kaymakam Gödekmerdan, tebrikleri kabul etti.

FETHİYE

Fethiye'de Beşkaza Meydanı'ndaki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık makamında tebrikleri kabul etti.

YATAĞAN

Yatağan ilçesindeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, törenin ardından makamında Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Kıspet ve Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ile tebrikleri kabul etti.

MİLAS

Milas ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atapark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Kaymakam Fuat Gürel, Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Gencer Ataç, Belediye Başkan Muhammet Tokat'ın anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Törenin ardından, Kaymakam Gürel, tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement