Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Biga, Eceabat, Lapseki, Ezine ve Gelibolu'da tören düzenlendi.

30.08.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Biga, Eceabat, Lapseki, Ezine ve Gelibolu'da tören düzenlendi.

Biga'daki törende Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Akif Balan ve Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Üsteğmen Balan, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos zaferinin ulu önder Mustafa Kemal tarafından yurtta sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanıldığını söyledi.

Zaferin her safhasının özveri ve kahramanlıklarla dolu olduğuna işaret eden Balan, "Türk ulusu tek bir yumruk olarak iç ve dış odakların ihanetleri karşısında yokluklar içerisinde  fedakarlıklar gösterdiği Kurtuluş Savaşı'nda, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni de kazanarak zafere ulaşmıştır" dedi.

Eceabat'taki tören

Eceabat'taki törende, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okuldu.

Jandarma Başçavuş Ufuk Gürdoğan, törendeki konuşmasında, büyük zaferin birlik, beraberlik duygusunun, bağımsızlık tutkusunun abideleştiği, büyük onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Törene Kaymakam Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Yıldırmaz, Belediye Başkanı Adem Ejder ile gaziler ve daire amirleri katıldı.

Lapseki'deki tören

Lapseki'de Kaymakam Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Türker Altıngöz ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı törene katılanlarla paylaşıldı.

Kıdemli Başçavuş Gökhan Doğan'ın konuşmasının ardından, Kaymakam Şahin, Deniz Yarbay Altıngöz ile Belediye Başkanı Yılmaz tebrikleri kabul etti.

Ezine'deki tören

Atatürk Parkı'ndaki törende Kaymakam Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Turgay Şavir ile Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından konuşan Jandarma Asteğmen Hasan Doğan, 30 Ağustos zaferinin çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan milletin, sarsılmaz azim ve inancıyla kazanıldığını söyledi.

Törene katılanlar daha sonra ilçedeki şehitliği ziyaret edip, dua okudu.

Gelibolu'daki tören

Gelibolu'da Orduevi önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Oktay Çağatay, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Aysever ve Belediye başkanı Mustafa Özacar tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Çağatay'a tebrik ziyaretlerinde bulunuldu.

26 Kasım Caddesi'nde devam eden törende konuşan 18. Mekanize Piyade Tugayı'nda görev yapan Kurmay Binbaşı Şahin Kayası, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kahraman ordunun halkla birlikte vatan ve bağımsızlığa yönelen saldırılara karşı, tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele verip, kazandığı büyük zaferin 93'üncü yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement