Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de tören düzenlendi.

30.08.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü törenle kutlandı.

Adana'da Atatürk Anıtı önündeki tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstasyon Meydanı'nda devam eden törende Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlamı ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunu ekibi gösteri sundu. Tören, resmi geçit merasimi ile sona erdi.

Mersin

Mersin'deki törenlerde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atila Demirhan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kültür Merkezi'ndeki Şeref Salonu'nda tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende, Güzeloğlu, Demirhan ve Kocamaz, vatandaşların bayramını kutladı.

Mersin  Muharip  Gaziler  Derneği Başkanı Kemal Cındız'ın şiirini okumasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Tören sonrasında gazetecilere açıklama yapan Güzeloğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdeleyen bu büyük zaferden ve o günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğü, milletimizin sarsılmaz birliği uğruna hayatına feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Bu arada, resmi tören sonrası CHP İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Hatay

Hatay'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Vali Vekili Kadim Doğan'ın anıt şeref defterini imzalamasıyla başladı.

Hatay Valiliği'ndeki tebrik kabulünün ardından Atatürk Caddesi'nde devam eden törende, Vali Vekili  Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, halkın bayramını kutladı.

Kutlamalar, halk oyunu ekibinin gösterisi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

Osmaniye

Osmaniye'deki tören, Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Apak ve Belediye Başkanı Kadir Kara, anıta çelenk sundu.

Vali Oduncu'nun, makamında tebrikleri kabulünden sonra Devlet Bahçeli Meydanı'nda devam eden törende Üsteğmen Hüseyin Zembilci'nin konuşmasının ardından Osmaniye Belediyesi mehter takımı ve halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Tören, askeri birliklerin geçişi ile sona erdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement