Büyük Zaferin 93. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zaferin 93. Yıldönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Gaziantep'in ilçelerinde törenler düzenlendi.

30.08.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Gaziantep'in ilçelerinde törenler düzenlendi.

İslahiye ilçesindeki tören, Hükümet Konağı Milli Egemenlik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikler, Kaymakam Ramazan Yıldırım, 106. Topçu Alayı Komutanı Hava savunma Kurmay Albay Turgut Çelebi ve Belediye Başkanı Kemal Vural'ın Atatürk anıtına çelen sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 106. Topçu Alayı Komutanlığı'ndan biri kadın 2 subay, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Protokol üyeleri ve askeri erkan daha sonra resmi geçit törenini gerçekleştirdi.

Nizip'teki kutlamalar

Nizip'teki etkinlikler ise Kültür Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. programda günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalar ve şiirler okundu.

Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Ökkeş Tuğra, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer bayramının 93'üncü yılını hep birlikte kutlamanın gurur ve heyecan verici olduğunu söyledi.

Tuğra, "30 Ağustos zaferi, Türk yurdunun bağrına saplanan hançerin milletçe sökülerek özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Bağımsızlık hedefine odaklanmış bir ulusun yokluk içerisinde olmasına rağmen şanlı tarihinden kaynaklanan azim ve kararlıkla karşınındaki büyük güçlere vermiş olduğu bir derstir" diye konuştu.

Törene Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ile vatandaşlar katıldı.

Araban'daki etkinlikler

Araban Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Kaymakam Cuma Emeç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Turgud ile çok sayıda protokol mensubu katıldı.

Daha sonra Atatürk anıtına çelenk koymayla devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda, Jandarma Astsubay Çavuş Uğur Dikmen, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zaferin 93. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement