Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: "Kadınlar Ülke Yönetimine Daha Fazla Katılmalı" - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: "Kadınlar Ülke Yönetimine Daha Fazla Katılmalı"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ülke yönetiminin her kademesinde kadınlara daha fazla yer verelim” dedi.

01.02.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Ülke yönetiminin her kademesinde kadınlara daha fazla yer verelim" dedi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, Türk Kadınlar Birliği'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Meclis toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özellikle siyasette kadınların daha aktif olması gerektiğini söyleyerek, " Türk kadınları toplumsal ve siyasal yaşamda hak ettikleri yeri almalılar. Maalesef ki bu konuda çok başarılı olamadık. Buradan tüm parti başkanlarımıza çağrı yapıyorum: Parti ve ülke yönetimlerinin her kademesinde kadınlara daha fazla yer verelim" şeklinde konuştu.

Dr. Akgün, "Biz bu konuda Cumhuriyetin ilk yıllarında çok iyi bir başlangıç yaptık. Ancak gelinen nokta istenilen nokta olmaktan çok uzaktadır. Bence Cumhuriyet yasalarının en önemlilerinin başında, kadın ve erkeği eşit kılan Medeni Kanun gelir" dedi. Türk Kadınlar Birliği'nin, 7 Şubat 1924 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Dr. Akgün, kuruluşun amacının da özellikle kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama aktif olarak katılmasının sağlanması olduğunu belirtti.

ASIL ÖNEMLİ KANUN MEDENİ KANUNDUR

Dr. Hasan Akgün, Türk Kadınlarının toplumsal ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri almasının özellikle 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanun ile sağlandığını anlatarak, "Avrupa'da olmayan bir çok hakkın Atatürk'ün öncülüğünde Türk kadınlarına verildi. Türk kadınlarının seçme seçilme hakkı dahil olmak üzere bir çok siyasal ve sosyal hakkına Atatürk zamanında erişti"şeklinde konuştu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu yasayı çıkaran o dönemki milletvekillerine ve Yüce Meclise, Gazi Mustafa Kemal'e minnetimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun" derken, ancak yasanın da kadın haklarının da geliştirilemediğini de sözlerine ekledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi adına, kadın meclis üyelerine ve mecliste grubu bulunan partilerin kadın kolları başkanlarına hediye takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: 'Kadınlar Ülke Yönetimine Daha Fazla Katılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement