Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den Albatros Parkı ile İlgili Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den Albatros Parkı ile İlgili Basın Toplantısı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün\'den Albatros Parkı ile İlgili Basın Toplantısı

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHABüyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros Parkı'nın imara açıldığı iddialarına yanıt vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

21.06.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros Parkı'nın imara açıldığı iddialarına yanıt vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Bu alanın belediyenin tapulu ve imarlı arazisi olduğunu belirten Akgün, inşaat yapma oranı anlamına gelen 3 emsallik hakkı, kendi istekleriyle 1,5'a indirdiklerini söyledi. Akgün, söz konusu alana ticaret, residans, ve otel yapılacağını söyledi. CHP Milletvekili Ali Şeker'in bu iddiaları ortaya attığını belirten Akgün Mesele Albatros parkı falan değil mesele Hasan Akgün'ün koltuğu dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros Parkı imara açılıyor haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu alanın Albatros parkı olmadığını ve bu alanın belediyenin tapulu ve imarlı arazisi olduğunu söyledi. Basın toplantısında, söz konusu alanın 1979 yılında turizm alanı olarak ilan edildiğini ve sonsuız imar hakkına sahişp olduğunu vurguladı. 2007 yılına kadar limitsiz imar hakkının devam ettiğini söyleyen Akgün, 'Ben isteseydim 1990'lı yıllardan bu yana burada belediye başkanlığı yaptığımıza göre limitsiz inşaat hakkı olan bu arsamı yerliye yabancıya değerlendirerek buraya devasa oteller, yüksek katlı residanslar yapardımö diye konuştu.

KENDİ İSTEĞİMİZLE EMSALİ YARIYA İNDİRDİK

2011 yılında inşaat yapma oranını kendi istekleriyle 3 emsalden, 1,5 emsale indirdiklerini söyleyen Akgün, 'Otele yüzde 60, ticaretle residansa yüzde 40 bıraktıkö diyerek konuyu belediyeye götürdüklerini söyledi. Akgün, 'Maden siz kabul ediyorsunuz, sizin limitsiz inşaat hakkınız varken, Büyükçekmece Belediyesinin talebi üzerine 1,5 emsale indirmişiz, tamam dediler. 30 bin metrekarelik yerde 1,5 emsallik inşaat çok sıradan bir inşaat hakkıö diye konuştu.

ALİ ŞEKER VE YANINDAKİ KİŞİLER BENİM KADROLU MUHALİFLERİMDİR

Yaşanan gelişmelerin Albatros parkı ile ilgili olmadığını vurgulayan Hasan Akgün, Mesele Albatros parkı falan değil mesele Hasan Akgün'ün koltuğu. Bu işi başlatan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Şeker'dir. Onunla beraber beş kişi Büyükçekmece'de benim kadrolu muhaliflerimdir. Dertleri güçleri yalan söylemek, yalan büyük bir ahlaksızlıktır. Yer orada duruyor. Burayı Büyükşehir belediyesinde Ak Parti ile CHP birleşti de imara açtı diyemezsiniz, bu ahlaksızlıktır. Çünkü 1979 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanı kimse o onaylamış. O zamandan sonra büyükşehir belediyesi CHP'si ile AK Partisi ile birlikte burayla ilgili tek bir şey yapmışlardır burayı kuşa çevirmişlerdir. Her şey ortada iken sadece Hasan Akgün'e muhalefet olmak için 2014 seçimlerinin öncesinden başlayarak seçimler de Hasan Akgün'ün kaybetmesi için Ali Şeker ve buradaki beş tane muhalif arkadaşıyla birlikte aynı zamanda bu büyükşehir belediyesinde ki Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu ve Ferhat Epözdemir denilen arkadaşlar da bunlara uymuşlardır. Bunlar hepsi birden basını kullanmışlardır. Basını kullanarak yalan haber yaptırtmışlar, hem İBB Meclisine hakaret etmişlerdir, hem Büyükşehirdeki çalışanlara hem de bize ve bizim meclisimize, halka, basına hakaret etmişlerdir şeklinde konuştu.

TİCARET, RESİDANS, OTEL YAPILACAK

Dolgu alanının da dahil olduğu 190 bin metrekarelik yeşil alan içerisinde 7-8 bin metrekare tabana oturacak şekilde 'ticaret, residans, otel alanı yapılacağını söyleyen Akgün, 'Herkes gelip gördüğü zaman bizi alkışlayacak. Projeyi yakında piyasaya sunacağız. 850 odalı bir otel olmayacak, 500 odalı olacak. Yatırımcı için daha cazip. Daha çok rekrasyon ve yeme içme alanı olacak. Bir de altına 1200 araçlık otopark yapıyoruz. 2500 araçlık da yat limanının oraya yapılacak. Büyükçekmece'nin otopark sorunu da çözmüş oluyoruz. Projede 3 ayrı firmayla çalışıyoruz. En estetiğini bulduğumuz zaman ihaleye çıkıyoruzö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den Albatros Parkı ile İlgili Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement