Büyükçekmece Belediyesi'nden Edirne Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece Belediyesi'nden Edirne Çıkarması

Büyükçekmece Belediyesi\'nden Edirne Çıkarması

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 31.’si düzenlenen Edirne Ramazan Gezisi kapsamında yaklaşık bin 700 kadın ziyaretçi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün nezaretinde Edirne’ye geldi.

21.07.2014 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 31.'si düzenlenen Edirne Ramazan Gezisi kapsamında yaklaşık bin 700 kadın ziyaretçi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün nezaretinde Edirne'ye geldi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet Edirne'de resmi temaslarda bulunurken, Büyükçekmeceli kadınlar da tarihi yerleri ziyaret ederek bol bol alışveriş yaptı.

Başkan Hasan Akgün ve beraberindeki heyet ilk olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Akgün, Edirne'nin şiir gibi bir kent olduğunu ancak biraz sanayi anlamında geri kaldığını belirtti. Vali Şahin ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e hitaben, "Senin gibi bir belediye başkanı gelseydi, bu şehrin önü açılırdı. Ancak yeni belediye başkanımız da çok gayretlidir de siz daha gayretlisiniz" dedi. Akgün, serhat şehri Edirne'nin her türlü hizmete layık olduğunu belirtti.

Vali Şahin, Edirne'yi hedef olarak seçip yıllardır geldikleri için başkan Akgün'e teşekkür ettiğini söyleyerek, "Edirne'yi hedef olarak seçip her yıl buraya gelmeniz, Edirne'yi ve camilerini ne kadar çok sevdiğinizin bir göstergesidir. Hoşgeldiniz" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Vali Şahin'e bazı hediyelerde verdi.

Başkan Akgün ve beraberindeki heyet daha sonra Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm'le görüşmek üzere valilik binasından ayrıldı. Müftü Emrullah Üzüm'le makamında görüşen başkan Hasan Akgün, birlikte yapabilecekleri geleceğe yönelik projelerle alakalı fikir alışverişinde bulundu.

"EDİRNE BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şunları söyledi:

"31 yıldan beri aralıksız aynı gün Edirne esnafına yüz binlerce lira para bırakıyoruz. Bu durum Edirne için çok önemli. Bizim Büyükçekmece halkı zengindir. Büyükçekmece'nin fakiri yoktur. Dolayısıyla bu durum Edirne ile Büyükçekmece arasında büyük bir bağdır. Serhat şehri Edirne'de bulunmak, çağ açıp çağ kapatan Fatih'in doğduğu şehirde bulunmak, buradaki mistik havayı Büyükçekmeceli hanımlarla yıllardan beri teneffüs etmek bizim için artık olmazsa olmazımızdır. Allah'a hamdolsun ki 31 yıldır belediye başkanıyım ve 31 yıldır Edirne'ye geliyorum. Ayrıca bu akşam Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve yaklaşık bin 700 Büyükçekmeceli kadınımızla birlikte Meriç Nehri boyunda iftarımızı yapacağız. Vali beye de ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum."

Günün sonunda, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmeceli hanımlar Selimiye Camii önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece Belediyesi'nden Edirne Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement