Büyükçekmece Belediyesine Fransa'dan Ödül - Son Dakika
Dünya

Büyükçekmece Belediyesine Fransa'dan Ödül

Büyükçekmece Belediyesine Fransa\'dan Ödül

Fransa’da düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Büyükçekmece Belediyesi’ni yerel yönetimlerde demokrasiye olan katkılarından dolayı ödüle layık gördü.

17.02.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Büyükçekmece Belediyesi'ni yerel yönetimlerde demokrasiye olan katkılarından dolayı ödüle layık gördü.

Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından yerel yönetimler ve demokrasi haftası kapsamında ödül töreni düzenlendi. Türkiye, İsveç, Portekiz ve Belçika'dan çeşitli belediyelerin katıldığı tören kapsamında İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi ve Trabzon Ortahisar Belediyesi projelerini sundular. Yerel yönetimler ve demokrasi haftası kapsamında sunumlarının ardından yapan kısa bir konuşma yapan belediye başkanları katılım ve yerel yönetimlerde demokrasiye olan katkılarından dolayı kongre tarafından ödüllendirildi.

Törende konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün "Biz onlara da örnek uygulamaları da anlatmaya çalışıyoruz. Bir defa ben yerel demokrasiyi iki bölüme ayırıyorum, birincisi internetten önceki bölüm, dönem. İkincisi ise internetten sonrası demokrasi ve yerel demokrasi. Bütün dünyada internet öncesi bilgilendirme ve halkın yönetime katılımını sağlamak bugüne göre çok daha zor çok daha geriydi. İinternetin toplum hayatına girmesinden sonra bilgilendirme noktasında artık sıkıntı kalktı. Siz isterseniz kurumunuzun tüm bilgilerini anında sizin şehrinizde, ülkenizde veya dünyada duymak isteyenlere iletebilirsiniz. Bu da demokrasinin gelişmesine dünya demokrasisinin, yerel demokrasine, ülke demokrasinin gelişmesine gizliliklerin ortadan kaldırılmasına çok büyük katkı sağladı. Bence demokrasinin gelişmesinde internet çok büyük rol oynadı. Ben yerel demokrasiyi bulunduğunuz o yerel yönetim içerisinde halkın bütün katmanlarıyla yönetimi birlikte yapmak, şehrin yönetimini birlikte yürütmek olarak algılıyorum ve bunu bu şekilde uyguluyorum" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, "2014 yılında yerel demokrasi uygulamalarıyla ilgili örnek projeler tartışıldı ve görüşüldü bürgün boyunca proje sunumları yapıldı. Sonunda da yerel demokrasi haftası ile ilgili örnek uygulamaları yapan belediyeler berat ile yerel demokrasi haftasıyla ilgili bu örnek uygulamaların sonucu bir Avrupa Konseyi'nin bir kaidesiyle değerlendirildim ve taltif edildim. Bizde bugün buradan o uygulamalarımızın bir belgesi olarak yerel demokrasiyle ilgili çalışmalarımızın karnesini üçüncü kez en iyi uygulamalar şeklinde üçüncü kez Avrupa 12 yıldız şehri Büyükçekmece unvanımızı aldık ve yarında Paris'ten ayrılıyoruz" açıklamasını yaptı.

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine ilk olarak katılan Trabzon'un Ortahisar belediye başkan yardımcısı, Büyükçekmece belediyesinin projelerini çok beğendiklerini ifade ederek "Biz yeni bir belediyeyiz ama çalışmalarımızla bundan böyle Büyükçekmece belediyesinin projelerine rakip olacağız 'dedi.

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı ise, toplumların gelişmesinde en önemli işin kültür olduğuna inandığını kaydederek, güneşin battığı ilden dünyayı aydınlatacak güneşi doğurmak için konseyi Karşıyaka'ya davet ettiğini ifade etti. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Büyükçekmece Belediyesine Fransa'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement