Büyükçekmece "Büyük" Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece "Büyük" Festivale Hazırlanıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bir yandan da 15'inci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin planlamasına başladı.

28.03.2014 15:58  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Titiz Bir Çalışma Başlatıldı

Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve festival komitesi ile bir araya gelen Başkan Akgün, bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin planlamasını yapmaya başladı. Yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdüren Akgün, bir yandan da Büyükçekmece'nin ismini dünyanın dört bir yanına tanıtan festivalin Avrupa kenti Büyükçekmece'ye yakışır bir şekilde düzenlenmesi için titiz bir çalışma başlattı.

61 Ülkeden Misafir Var

1-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivalde bu yıl 61 ülkeden 1810 sanat elçisi ağırlanacak. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerin yanı sıra Büyükçekmece Belediyesi'nin bünyesinde çeşitli kurslarda eğitim alan vatandaşlar, sanatlarını uluslararası arenada sergileyebilme şansına erişmiş olacak. Festivalin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan bir kapısı olduğunu söyleyen Başkan Akgün, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Seçim Bahane Olamaz

"Türkiye'nin CIOFF'a bağlı A kategorisindeki ilk ve tek Uluslararası Sanat Festivali Büyükçekmece Festivali'dir. Uluslararası festival yapıyorsanız seçimler bahane değildir. Çok önem verdiğimiz bu meseleyi seçim sonucunu düşünmeksizin planlamak zorundayız. Uzun yıllardan bu yana olduğu gibi bu yıl da Büyükçekmece Türkiye'nin sanat elçisi olarak üzerine düşen görevi yapacaktır."​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükçekmece 'Büyük' Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement