Büyükçekmece'de 'Barış' İçin Festival - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'de 'Barış' İçin Festival

Büyükçekmece\'de \'Barış\' İçin Festival

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazze’de yaşanan olaylara dikkat çekmek için, 64 ülkenin katılacağı ‘15’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki ana temasını “Barış” olarak belirlediklerini açıkladı.

27.07.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek için, 64 ülkenin katılacağı '15'inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yılki ana temasını "Barış" olarak belirlediklerini açıkladı. Dr. Akgün "Kültür ve sanat yoluyla şiddetin karşısına dikileceğiz" dedi.

UNESCO'ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) tarafından 2010 ve 2011 yıllarında üst üste 2 kez dünyanın en iyi kültür sanat festivali unvanına layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 1-9 Ağustos tarihlerinde 64 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Festivalde bu yıl dünya barışı için çağrıda bulunacak.

"AKAN KANLAR DURSUN İSTİYORUZ"

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tüm dünyada büyük yankı uyandıran Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin ana sloganı "Sevgi birbirimize, barış hepimizedir". 15 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen 10 binin üstünde sanat elçisi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları verdik. Sanat hayatsa, kültürler hayatın rengidir. Ancak hayatın olmadığı, insanların bir hiç uğruna canını kaybettiği bir dönemde sanata ve kültüre daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Hemen yanı başımızdaki komşu ülkelerde yaşanan savaşlar artık dursun istiyoruz. Günahsız çocukların, masum sivillerin kanı akmasın istiyoruz. Bu açıdan 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin ana temasını barış olarak belirledik" dedi.

"SANAT YOLUYLA ŞİDDETİN KARŞINA DİKİLECEĞİZ"

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta barış, dünyada barış" sözünün hatırlatan Dr. Hasan Akgün, bu sözün bugün hala geçerliliğini koruduğunu söyleyerek, "Dünyanın pek çok yerinde savaşlar ve acılar yaşanıyor. Yakın komşularımız Suriye, Irak ve Filistin'de masum insanlar öldürülüyor. Başta Ortadoğu olmak üzere dünya barışına bizim de katkımız olsun istedik. 64 ülkenin gözünün ve kulağının Büyükçekmece'de olacağı bir festival bu açıdan önemli bir fırsattı. Büyük filozof Jean Jacques Rousseau, "Sanat, şiddeti ortadan kaldırmalıdır, yalnız o yapabilir bunu…" demişti. Bizde dünyaca bilinen kültür ve sanat festivalimiz çerçevesinde düzenleyeceğimiz farklı etkinlikler ile dünya barışına dikkat çekerek, akan kanın durması için çağrı yapacağız. Sanat ve kültür yoluyla şiddetin karşısına dikileceğiz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'de 'Barış' İçin Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement