Büyükçekmece'de Cemevleri İçin Tarihi Adım - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'de Cemevleri İçin Tarihi Adım

Büyükçekmece\'de Cemevleri İçin Tarihi Adım

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mart ayı birinci oturumunda, CHP Grubu’nun cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması yönündeki teklifi Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

02.03.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Mart ayı birinci oturumunda, CHP Grubu'nun cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması yönündeki teklifi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Milletvekili adaylığı için Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa eden AK Partili Halit Kanak'ın yerine Mir Mehmet Öztürk'ün rozetini Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün takmasıyla başlayan oturumda gündemdeki 5 madde ve ek 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

CHP Grubunun cemevlerine ibadet hane statüsü verilmesi ve diğer ibadetlere tanınan haklarından yararlandırılmasına yönelik önerge CHP'li oylarıyla oyçokluğuyla gündeme alındı.

"AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ"

CHP'li Belediye Meclis üyelerini ortak imzasıyla hazırlanan önergeyi mecliste okuyan Cemal Kaya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, 2 Aralık 2014 tarihinde oybirliği ile almış olduğu kararla cemevlerini ibadethane olarak kabul edildiğini hatırlatarak; "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından cemevlerinin ibadethane olması tescillendiğinden, Anayasa'nın 90. maddesine göre ülkemizde de kabul edilmiş olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve hükümleri dolayısıyla da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları Türkiye açısından bağlayıcıdır. Bu bağlamda vatandaşlarımıza ayrım yapmaksızın hizmet götürmesi gereken en önemli kurumlardan bir tanesi belediyeler olup, 5393 sayılı belediye kanunu çerçevesinde belediyelerin ibadethanelerin yapımı, bakımı ve onarımını yapabilecekleri belirtilmiştir. Bu kapsamda cemevlerinin de ibadet hane sayılması ve diğer tüm ibadethanelere tanınan tüm yasal haklardan yaralandırılması hususundaki teklifimizin meclis gündemine alınmasını arz ediyoruz" ifadesini kullandı.

HUKUK KOMİSYONU'NA HAVALE EDİLDİ

CHP Grubunun cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasına yönelik teklifi yine CHP grubunun oylarıyla gündeme alındı. Teklif daha sonra Hukuk Komisyonu'na havale edildi. Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumu 6 Mart Cuma günü saat 15: 30'da TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'de Cemevleri İçin Tarihi Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement