Büyükçekmece'deki "Halk İftarı"Na Binlerce Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'deki "Halk İftarı"Na Binlerce Kişi Katıldı

Büyükçekmece\'deki "Halk İftarı"Na Binlerce Kişi Katıldı

Büyükçekmece belediyesi'nin 17 yıldır geleneksel olarak düzenlediği iftar programı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

26.06.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece belediyesi'nin 17 yıldır geleneksel olarak düzenlediği iftar programı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İftara gelenleri tek tek kapıda  karşılayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Biz de her yıl bunu geleneksel olarak yapıyoruz. Vatandaşlarımız mutlu oluyor" dedi.

İftara CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AKGÜN: 10 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM OLUYOR

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, her Ramazan ayında on binin üzerine katılımın olduğu, Büyükçekmece ailemle bir araya geldiğimiz bir yerdir. Önemli olan iftarlarda Ramazan Ayı süresince bir sofra etrafında toplanıp mütevazi bir yemeği paylaşmaktır. Biz de her yıl bunu geleneksel olarak yapıyoruz. Vatandaşlarımız mutlu oluyor, hiç birbirini tanımayan kişiler aynı anda aynı masada çorbasını içiyor, hurmasını yiyor. İnsanlarımız tanışıp, kaynaşıyor Ramazan'ın güzelliklerini birlikte yaşıyor" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da  "Bizim bu güzelliklere her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bin yıldır bu toprak üzerinde bir arada yaşadık, kız aldık, kız verdik. Kemençe çaldık, halay çektik. Bu yurdu yurt yapan da bu değerlerimizdir. Ramazan ve onun güzellikleridir, Kadir Gecesi'dir, bayramlarımızdır. Bu güzel ülkede birlikteliğimizi sağlayan, Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Kürdü, Türkü, Lazı, Alevisi, Çerkezi hepsi bu toprakların güzellikleridir. Ayrışmaz birer parçalarıdır" dedi.

İftar programının sonunda Altın Kızlar müzik grubu Tasavvuf ve Türk sanat müziği eserlerini  seslendirdi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'deki 'Halk İftarı'Na Binlerce Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement