Büyükçekmece Festivalinde Dünya Kültürler Buluştu - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece Festivalinde Dünya Kültürler Buluştu

15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Mimar Sinan Kültür Parkında, yerli ve yabancı birçok turistin katıldığı; Geçmişten Günümüze Hamam Kültürü ve Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sergilerinin açılışı Başkan Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

04.08.2014 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Mimar Sinan Kültür Parkında, yerli ve yabancı birçok turistin katıldığı; Geçmişten Günümüze Hamam Kültürü ve Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sergilerinin açılışı Başkan Hasan Akgün'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de, 15.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Geçmişten Günümüze Hamam Kültürü ve Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sergilerinin açılışları yapıldı.

Büyükçekmece Kültür Park'ta Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ve Türk Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu'nun gerçekleştirdiği sergi açılışlarının ardından festivale çeşitli ülkelerden katılan misafirlere Türk Folklor ve Kültürü tanıtıldı. Kendi elleriyle misafirlere hamam sergisinde şerbet ikram eden Başkan Hasan Akgün, temsili olarak hamam da yıkama usulünü yabancı misafirlere gösterdi. El Sanatları Atölyesini de gezen Başkan Akgün, zanaatçılarla tek tek konuştu.

Dünya Kültürlerinin buluştuğu sergide, Nazar boncuğu işlemeciliğinden oyuncak bebek yapımına, Ukrayna kilim dokumacılığından, çakıl taşları boyama sanatına kadar birçok yerli ve yabancı el sanatı kültürünün sergilendiği ve satışının yapıldığı atölye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Ukrayna'dan gelen Valentyna ve Darina Tkach el işlemesi ile yaptıkları kilimleri sergilediler. Sergide bir çok ülkede ve özellikle Türkiye kültürünü tanıdıklarını söylediler. Darina Tkach, " Çok memnun kaldım böyle bir sergiden, ilk defa ülke dışına çıktım ve böyle bir sergiye ilk defa katıldım. Böyle sıcak kanlı bir ülkede toplumda bulunmaktan çok memnun oldum. Burada farklı farklı kültürleri de tanımış oldum" dedi.

Yapmış olduğu oyuncak bebeklere Adıyaman'ın özelliklerini ve yöresel kıyafetlerini giydirdiğini söyleyen Zahide Durmaz, "Bu festivalde ülkemizde ve dünyamızın bir çok ayrı yerinden gelen insanlar var herkes değişik sanat dallarıyla meşgul oluyor. Hepimizin kendimize özgün kültürleri var bizler onlardan onlarda bizden değişik kültürler öğrenmekteyiz" sözlerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece Festivalinde Dünya Kültürler Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement