Büyükçekmece Meclisine Anneler Günü Damgasını Vurdu - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece Meclisine Anneler Günü Damgasını Vurdu

Büyükçekmece Meclisine Anneler Günü Damgasını Vurdu

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu Celaliye Mahallesi, Can Kıraathanesi’nde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

06.05.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ikinci oturumu Celaliye Mahallesi, Can Kıraathanesi'nde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi'nin meclis oturumuna hafta sonu kutlanacak olan Anneler Günü damgasını vurdu. Gündem dışı söz alan Emine Türkcan Demirci, hunharca katledilen Özgecan Arslan, Ermenek'teki maden kazasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçan ve bir şehit annesinin evlatlarının tabutları başında gözyaşı dökerken çekilmiş fotoğraflarını göstererek, Anneler Günü'nün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Fotoğrafları göstermesindeki amacın toplumsal gerçeklere dikkat çekmek olduğunu belirten Türkcan; "Biz kadınlar olarak annelerin artık göz yaşları dinsin istiyoruz. Anneler geleceğe umutla baksın istiyoruz" diye konuştu.

"ANNELERİMİZ VARLIK NEDENİMİZDİR"

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin ikinci oturumunda gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Celaliye'de yaşayan en yaşlı, en genç ve engelli annesi olan üç anneye çiçek takdim edildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her üç annenin şahsında tüm annelerin ellerinden öptüğünü ifade ederek; "Annelerimizin günlerini kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Annelerin yeri ve değeri hem bizim dinimiz olan İslam dininde hem de diğer semavi dinlerde çok güzel biçimde ifade edilmiştir. Aslında anneler günü diye bir gün yok. Sadece daha yoğun bir şekilde annelerin hatırlanması için böyle bir gün icat edilmiş. Bizler varlığımızın sebebi ve temeli olan annelerimizi yılın 365 gününde her an saygı, sevgi ve hürmetle anmamız gerekmektedir" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin kadın üyelerinin de kürsüye davet eden Başkan Akgün, Anneler Günü'nü kutladığı meclis üyelerine de birer buket çiçek takdim etti.

CELALİYE SOSYAL TESİSLERİ TANITILDI

Anneler Günü kutlamasının ardından meclis gündeminde yer alan 5 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclisi kapatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Celaliye Çamlık bölgesinde planlanan ve ihale aşamasına gelen Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Sosyal Tesisleri'nin projesini vatandaşlara tanıttı. Başkan Akgün, tesislerin inşaatına 2 ay sonra başlanacağını ve tesisin Büyükçekmece Belediye şirketi tarafından işletileceğini de sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece Meclisine Anneler Günü Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement