Büyükçekmece Ramazan'a Hazır - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Ramazan'a Hazır

Büyükçekmece Ramazan\'a Hazır

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

22.06.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Camilerin temizlendiğini belirten Akgün, bu yıl da mahalle iftarlarının devam edeceğini belirtti.

Her yıl çeşitli etkinlikler ve mahalle iftarları ile Ramazan ayını renklendiren Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl da Ramazan'ın dolu dolu geçmesi için yürüttüğü çalışmalarını tamamladı.

11 ayın sultanı Ramazan ayını ilçe halkının en iyi şekilde geçirebilmesi için titiz bir çalışma yürüten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar sofralarında halkımızla buluşup, çeşitli etkinliklerle de bu mübarek ayın ruhuna uygun bir ay geçireceğiz" dedi.

"HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI"

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün hazırlıklarla ilgili olarak, "Ramazan ayının halkımızın kaynaşması, bu mübarek ayın ruhuna yakışır şekilde geçirebilmeleri için her türlü hazırlığımızı tamamladık. Daha önceki yıllarda olduğu gibi her mahallede yapacağımız iftar yemekleri vesilesi ile vatandaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi ve sağlıklı şekilde yapabilmeleri için bütün camilerimizin hijyenik olarak temizliği yapıldı. Ayrıca Ramazan ayı boyunca esnaf denetimlerini de arttıracağız. Tüm ulusumuzun ve Büyükçekmece halkının Ramazan'ını kutluyorum" dedi.

SEVİLEN ŞAİR BÜYÜKÇEKMECE'DE

İlçede mahalle iftarlarının bu yıl da yapılacağını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İlçe halkına yapılacak duyurularla her akşam bir mahalle de iftar sofraları kurulacak. Her yıl rekor sayıda katılımın olduğu 'halk iftarı' da yine TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek. Ramazan etkinlikleri kapsamında sevilen şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan Büyükçekmecelilerle buluşacak. Ayrıca mahalle meydanlarında da kültür ve sanat aktiviteleri, müzik dinletileri, geleneksel bir hale gelen Edirne gezisi de gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

"KUBA CAMİ AVLUSU HAZIR"

Kuba Camii'nin Ramazan'a hazır olduğunu belirten Hasan Akgün, "Büyükçekmece halkının artık Ramazan'da hoşça vakit geçirebileceği Kuba Cami'sinin avlusu hizmete giriyor. Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan avlu ve şadırvan Ramazan'a ayrı bir zenginlik katarken, avluda hizmete girecek sosyal donatı alanları da ilçe halkının kaynaşmasına katkı sunacak" dedi.

"CAMİLERİN TAMAMI TEMİZLENDİ"

Başkan Hasan Akgün, "Ramazan ayı boyunca ilçe halkının ibadetlerini daha temiz ve ferah ortamlarda gerçekleştirebilmeleri için camiler de unutulmadı. İlçe genelindeki bütün camiler Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ayrıntı biçimde temizlendi. Camilerin tamamının halıları yıkanırken, her türlü eksiklikleri de giderildi" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Ramazan'a Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement