Büyükelçi Erciyes, Lübnan Başbakanı Selam ile Ohal'i Görüştü - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Erciyes, Lübnan Başbakanı Selam ile Ohal'i Görüştü

Lübnan Başbakanı Temmam Selam'ın Türkiye'nin Beyrut büyükelçisi Çağatay Erciyes'ten, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkarılan olağanüstü hal (OHAL) kararı hakkında bilgi aldığı bildirildi.

22.07.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Başbakanı Temmam Selam'ın Türkiye'nin Beyrut büyükelçisi Çağatay Erciyes'ten, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkarılan olağanüstü hal (OHAL) kararı hakkında bilgi aldığı bildirildi.

Başkent Beyrut'taki hükümet sarayında gerçekleşen görüşmede Büyükelçi Erciyes, Türkiye'de ilan edilen OHAL'in turizm sektörünü etkilemeyeceğini ve turistlerin Türkiye'yi eskisi gibi ziyaret edebileceklerini ifade etti.

Görüşmeden sonra basın toplantısı yapan Erciyes, Başbakan Selam'a Türkiye'de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini ayrıca yerel ve bölgesel konuları ele aldıklarını söyledi.

Erciyes, "OHAL, uluslararası hukuk tarafından izin verilen ve devletlerin muhtemel tehditlere karşı aldığı bir önlemdir. Örnek verecek olursak Fransa, aldığı OHAL kararını 6 ay daha uzattı. Türkiye'de alınan bu önlemler, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini etkilemeyecek. Devletin demokratik yapısı korunacak ve hukukun üstünlüğü artarak devam edecek." dedi.

Erciyes, "Lübnanlı dostlarımız için altını çizmeliyim ki OHAL, Türkiye'deki turizm sektörünü ve turizm şirketlerini etkilemeyecek. Lübnanlı dostlarımız Türkiye'yi ziyaret edebilir ve eskisi gibi eğlenebilir." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi hakkında da Başbakan Selam'a bilgi verdiğini ifade eden Erciyes, bu girişimin ordudaki bir grup darbeci asker tarafından demokratik yollarla işbaşına gelmiş hükümete ve anayasaya karşı yapıldığını söyledi.

Darbe girişiminin 24 saatten daha kısa bir zaman içinde başarısızlığa uğratıldığının altını çizen Erciyes, "Türk Milleti tarihi bir dayanışma ve birliktelikle sokaklarda cesurca tankların önünde durarak demokratik haklarını geri aldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Erciyes, Lübnan Başbakanı Selam ile Ohal'i Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement