Büyükelçi Jazbez'den Atso'ya Veda Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Büyükelçi Jazbez'den Atso'ya Veda Ziyareti

Büyükelçi Jazbez\'den Atso\'ya Veda Ziyareti

Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut’u ziyaret etti.

06.07.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut'u ziyaret etti.

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec ve Slovenya Antalya Fahri Konsolosu Sedat Peker'i konuk etti. 5 yıldır Türkiye'de görev yaptığını söyleyen Jazbec, görev süresinin sonunda ATSO'ya da veda etti.

Büyükelçi Milan Jazbec'e Antalya ekonomisi ve oda çalışmaları hakkında bilgi veren ATSO Sayman Üyesi Hüseyin Barut, 40 bini aşkın üyesi ve 133 yıllık tarihiyle ATSO'nun Türkiye'nin en köklü kurumlarından olduğunu ifade etti. Antalya ekonomisinin turizm ve tarım öncülüğünde ilerlediğini söyleyen Barut, Antalya'nın Türkiye'ye artı değer katan ekonomilerinden biri olduğunu ifade etti. Turizm ve tarımın başkenti olmasının yanı sıra organize sanayi ve serbest bölgede de ciddi çalışmalar olduğunu dile getiren Barut, "Antalya'da en hızlı büyüyen ve ülkeye kattığı katma değer ile marka olmuş bir şehir. Antalya'da turizm ve tarımın yanı sıra çevreci bir organize sanayi ve yat üretiminde bir dünya markası haline gelen serbest bölge işletmemiz var. Bu çalışmalar göz önüne alındığında turizm ve tarımın öncülüğünde her gün daha da ileri giden bir Antalya markası ortaya çıktı" dedi.

Antalya'nın 2016 yılında Türkiye'nin ilk EXPO'sunu gerçekleştireceğini belirten Sayman Üye Barut, "Çiçek ve Çocuk konseptiyle Nisan 2016'da Botanik EXPO'ya ev sahipliği yapacağız. Slovenya'yı da bu organizasyon içerisinde görmek isteriz" dedi.

Antalya'nın çok etkileyici bir şehir olduğunu dile getiren Slovenya Büyükelçisi Milan Lazbec, "Burada bulunan Fahri Konsolosumuz Sedat Peker'in çalışmaları Antalya için düşüncelerimiz üzerinde büyük etkisi var. Kendisi çok değerli ve önemli bir kişilik. Burada da yaptığı çalışmalarla Slovenya ile Antalya arasında ciddi bir köprü vazifesi görüyor. Bundan sonra da yaptığı çalışmaları arttırarak sürdürmesini ve Antalya ile daha yoğun çalışmalar yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sloven vatandaşların Antalya'yı çok sevdiğini ve önemli bir turizm şehri olduğunu da ifade eden Büyükelçi Jazbec, "Ancak Antalya ile Maribor arasında charter uçuşların başlamasıyla gelen Sloven turist sayısında önemli bir artış yaşanacaktır. Bunun için sizlerin daha önce Mariborlu yetkililerle görüştüğünüzü biliyorum. Slovenya'da bu konu hakkında bilgi edinip çalışmanın bir an önce başlaması için çaba göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Jazbec'in Türkiye ve Antalya için yaptığı çalışmalara teşekkür eden Hüseyin Barut, Slovenya'nın dünyada isminin içinde İngilizcede aşk anlamına gelen 'Love' sözcüğü olan tek ülke olduğunu söyledi. Barut görüşmenin sonunda ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan suluboya Kaleiçi tablosunu hediye ederek Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec'e veda etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükelçi Jazbez'den Atso'ya Veda Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement