Büyükelçi Kaymakcı Irak Temsilciler Meclisi Başkanı El Cuburi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Kaymakcı Irak Temsilciler Meclisi Başkanı El Cuburi'yi Ziyaret Etti

Parlamentolararası işbirliğinin önemine vurgu yapan Büyükelçi Kaymakcı, Irak Meclisi'nde oluşacak yeni Uzmanlık Komisyonları ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu'nun Irak Kanadı ile TBMM Komisyonları ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu Türkiye Kanadının bir çok alanda işbirliği yapabileceğini vurguladı.

16.07.2014 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parlamentolararası işbirliğinin önemine vurgu yapan Büyükelçi Kaymakcı, Irak Meclisi'nde oluşacak yeni Uzmanlık Komisyonları ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu'nun Irak Kanadı ile TBMM Komisyonları ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu Türkiye Kanadının bir çok alanda işbirliği yapabileceğini vurguladı. Kaymakcı, TBBM Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu TBMM Kanadı Başkanı Yalçın AkdoğanBağdat'ı ve Irak Temsilciler Meclisi'ni ziyaret ettiğini hatırlattı.

Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye'nin Irak'ı dost ve kardeş bir ülke olarak gördüğünü, iyi gününde de kötü gününde de tüm Iraklıları kucaklayarak Irak'ın yanında olacağını vurguladı.

328 üyeli Irak Meclisinde Selim Cuburi, ilk turda 194 oyla Başkan seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına Haydar El Abadi ve Aram Şeyh Muhammed seçildiler. Irak Meclisi, 23 Temmuzda da yeni Irak Cumhurbaşkanını seçecek. Yeni Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ise yeni Irak Hükümetini kurma süreci başlayacak.

FOTOĞRAFLI

Haber- Ahmet Haşim Muhtaroğlu-Bağdat (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Kaymakcı Irak Temsilciler Meclisi Başkanı El Cuburi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement