Büyükerşen'e 'İhaleye Fesat ve Sahtecilik' Davasında Beraat - Son Dakika
Güncel

Büyükerşen'e 'İhaleye Fesat ve Sahtecilik' Davasında Beraat

Büyükerşen\'e \'İhaleye Fesat ve Sahtecilik\' Davasında Beraat

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

11.02.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Büyükerşen ile birlikte yargılanan 26 belediye görevlisinden 6 kişiye 10'ar ay hapis cezası verdi, daha sonra bu cezayı 6'şar bin lira para cezasına çevirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belediye çalışanları hakkındaki dava, o dönem il başkanı olan Ak Parti Milletvekili Salih Koca ile aynı partiden Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Süzer, Türkan Polatoğlu, Pınar Turhanoğlu, Tuncer Köküner, Akif Çizmelioğlu ve Zihni Çalışkan'ın 2010 yılında cumhuriyet savcılığına şikayetleri üzerine açıldı.

Başkan Yılmaz Büyükerşen ile Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Rıza Oruçhan Tansel, Fen İşler Daire Başkanı Selahattin Arpacı, Genel Sekreter Canan Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Tuna Gürsel Gülerşen, Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Recai Erdir, İmar İnşaat Genel Müdürü Ercenk Şıkyazar, eski genel sekreter Erdin Erol, eski genel sekreter Mustafa Mansız, belediye çalışanları Niyazi Solak, Aytaç Ünverdi, Gürol Güner, Ahmet Fırat Bilgili, Necati Harman, Zehra Kaya, Erdal Kaval, Kadir Akyurt, İ.Hakkı Yıldız, Müşerref Epsileli, Yılmaz Kükdamar, Kadri Oylan, Ahmet Dobrulacalı, Hayri Doğan, Rüstem Barın, Hülya Deveci, Naci Birlik ve Korhan Acar 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'Resmi belgede sahtecilik' yapmakla suçlandı. Sanıklar arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Mustafa Mansız, 12 Nisan 2013 tarihinde kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tamamı tutuksuz olan sanıklardan sadece Necati Harman katıldı. Geçen yapılan duruşmada mahkeme savcısı sanıklar için 8 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle mütalaada bulunmuştu. Sanık avukatları bugünkü duruşmada mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

AVUKAT TURGUT KAZAN 1 SAAT SAVUNMA YAPTI

Sanık avukatlarında Turgut Kazan yaklaşık 1 saat süren savunmasında, suçlamaları kabul etmediklerini belirtterek:

"Yargılama başlayana kadar savcılıkça seçilen bilirkişi raporları var. Savcı, dosyaya taraftır. Ona soruşturma aşamasında bilirkişi atama yetkisi verilmemiştir. Bilirkişi belirleme yetkisi savcıya tanımlanamaz. Atanan bilirkişi içinde AKP milletvekili adayı bile vardı. Yasaya aykırı bir bilirkişi raporu vardır. Suç, başka delillerle ispatlanmamıştır. Bu nedenle beraat kararı verilmesi gerekmektedir. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'i dünyaya tanıtmıştır. Eskişehir'i turist çeken bir il haline getirmiştir. Büyükerşen ödüllendirilmesi gerekirken yargılanıyor. Hazırlanan fezlekeye göre rapor yazılmış ve bu fezlekeye göre yine mütalaa verilmektedir. "

Sanık avukatlarından Okan Cemal Yüksel de "Mütalaayı hayret ve dehşetle dinledik. Mahkeme savcısı hakkında dava açılmayan kişi hakkında da ceza istemiştir" dedi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karar vermek için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Duruşma aradan sonra tekrar başladığında savcı Metin Kurt heyetten söz istedi. Bu sırada sanık avukatlarından Turgut Kazan heyete, "55 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Mahkeme kararını açıklama aşamasında iddia makamına söz veremez. Savcının söz isteme talebinin reddini istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti de savcıya söz hakkı vermedi.

6 SANIĞA PARA CEZASI

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçundan sanıklardan Kadir Akyurt, İ.Hakkı Yıldız, Müşerref Epsileli, Yılmaz Kükdamar, Kadri Oylan ve M.Recai Erdir'e önce 1'er yıl hapis, ardından duruşmadaki iyi hallerinden dolayı cezayı 10'ar hapse indirdi. Heyet bu cezayı da 12 ay taksitle ödenmek üzere 6'şar bin lira para cezasına çarptı. mahkemeye heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu diğer sanıkların beratlarına karar verdi. Heyet kararın oy çokluğu ile alındığını, üye hakimlerden Salih Kral'ın karara muhalefet şerhi koyduğunu belirtti. Kral, muhalefet şerhinin gerekçesini yaklaşık 20 dakikada yazdırdı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükerşen'e 'İhaleye Fesat ve Sahtecilik' Davasında Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement