Büyükşehir 6 Taşınmazın İhalesini Yaptı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir 6 Taşınmazın İhalesini Yaptı

Büyükşehir 6 Taşınmazın İhalesini Yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan 6 mahalledeki taşınmazların ihalesini gerçekleştirdi.

10.11.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan 6 mahalledeki taşınmazların ihalesini gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde Şahinbey İlçesi K. Kızılhisar Mahallesi ve Şehitkamil İlçesi, 15 Temmuz (Osmangazi), Beylerbeyi, Umut Mahalleleri ile Oğuzeli İlçesi Körkün Mahallelerinde kayıtlı 6 adet taşınmazın ihalesi gerçekleştirildi. Toplam muhammen bedeli 31 milyon TL olan taşınmazlar için firmalar kıyasıya yarışarak 44.5 milyon TL'den ihaleye girdi.

İhalesi yapılan 6 adet taşınmaz 31 milyon TL muhammen bedelden açık arttırma usulü ile toplamda 44.5 milyon TL'ye alıcı firmalara ihale edildi. Muhammen bedeli üzerinden açık arttırma ile ihalesi gerçekleştirilen alanlar şöyle: "Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen Kızılhisar Mahallesindeki akaryakıt ve LPG istasyonu için 4 milyon 489 bin 920 TL muhammen bedeli olan taşınmaz 4 milyon 860 bin TL'den, 15 Temmuz Mahallesi'nde muhammen bedeli 14 milyon 285 bin 840 TL olan konut alanı 19 milyon 600 bin TL'den, Beylerbeyi Mahallesi'nde 2 milyon 380 bin 977 TL olan ticari alan 4 milyon 900 bin TL'den, Beylerbeyi Mahallesi'nde 3 milyon 840 bin 800 TL olan akaryakıt ve LPG alanı 8 milyon 600 bin TL'den, Umut Mahallesi'nde 4 milyon 576 bih 332 TL olan konut alanı 5 milyon TL'den, Körkün Mahallesinde 2 milyon 426 bin 765 TL olan konut alanı ise 1 milyon 600 bin TL'den alıcı buldu"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen ihale toplantısında kazanan firmalar Yılteks Enerji, Altunkaya Group, Günsev İnşaat ve Asçelik İnşaat oldu. İhalede verilen değerlerin Gaziantep ekonomisinin canlı olduğuna işaret ettiğini belirten Toprak, belediyeye ait 6 adet taşınmazın ihalesini yaptıklarını söyledi.

Her taşınmazımıza talipli çıktığını aktaran Toprak, "Taliplilerin çok olması bizleri sevindirdi. Bu durum hem ülkenin hem şehrimizin ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir. Bundan sonraki süreçte de hem gayrimenkul hem de inşaat sektörü kazanacaktır. Alan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. İhalelerimiz akaryakıt, ticari alan ve konut alanları için gerçekleştirildi. Piyasa koşullarında olması gereken fiyatlardan satışlar gerçekleştirildi" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir 6 Taşınmazın İhalesini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement