Büyükşehir 'Afrika Hastalığı'na Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir 'Afrika Hastalığı'na Savaş Açtı

Büyükşehir \'Afrika Hastalığı\'na Savaş Açtı

Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce hastalığı tespit edildiği bölgelerde de rezidüel ve larvasit uygulaması gerçekleştirdi.

09.08.2016 14:52  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl genelinde haşereyle mücadele çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Kaymakamlığı'nca Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na iletilen bilgi doğrultusunda halk arasında 'Afrika Hastalığı' olarak bilinen 'Lumpy Skin Disease' hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Manisalılara temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sunmak amacıyla çalışmalar gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, haşereyle mücadeleye devam ediyor. Bu kapsamda çöp konteynırları, gübrelik alanlar ve yeşil alanlarda periyodik olarak uygulamalar yapan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Turgutlu Kaymakamlığı'nca Büyükşehir Belediyesi'ne iletilen bilgi doğrultusunda halk arasında Afrika Hastalığı olarak bilinen Lumpy Skin Disease hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, "Büyükşehir Belediyemiz Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na 15 Temmuz 2016 tarihinde ilimiz Turgutlu ilçesine bağlı Karaköy, Kuşlar, Kabaçınar, Hacı İsalar, Yunusdere, Önen, Dağyenice, Güney, Ayvacık ve Karaoluk Mahallelerinde hastalığın görüldüğü bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu bilgiye istinaden ilçemiz sınırlarında bulunan tüm mahallelerde tedbir amaçlı Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı aktif maddeli biyosidal ürünler kullanılarak, tüm hayvan barınaklarında rezidüel (kalıcı) uygulama ve gübrelik alanlarda larvasit uygulaması yapılmış olup; uygulamalarımız periyodik program dahilinde devam edecektir" dedi.

Lumpy Skin Disease hastalığı nedir?

Halk arasında 'Afrika Hastalığı' veya 'Yumrulu Deri Hastalığı' olarak da bilinen Lumpy Skin Disease hastalığı, sığırlarda; sivrisinek, kene ve sokucu sineklerle bulaşan deri üzerinde ve iç organlarda yumrulu şişlikler şeklinde kendini belli eden bir hastalıktır. Koyun, keçi ve insanda hastalık belirtileri benzerlik göstermektedir. Fakat bulaşma sadece sığırlar arasında gerçekleşir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir 'Afrika Hastalığı'na Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement