Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Meydan Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Meydan Müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin\'den Meydan Müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazianteplilere meydan müjdesi verdi.

08.12.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazianteplilere meydan müjdesi verdi. Şahin, 100. Yıl Parkı'nın içinde bulunan alışveriş merkezi binasını yıkıp, altı kısmında 3 katlı otopark olan meydan ve çınarlı park yapacaklarını ifade etti.

Müjdeli haberi düzenlediği basın açıklamasıyla duyuran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şehrimiz adına bugün aldığımız bir kararın heyecanını sizinle paylaşmak için buradayız. Davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz şehrimiz her geçen gün değişiyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Biz de kalkınma ve demokrasi yerelde başlar anlayışıyla vatandaşın memnuniyetini, yaşam kalitesini arttırmak adına çok önemli yapısal dönüşümler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri özellikle katılımcılık, daha fazla konut, daha fazla yeşil alan, daha fazla yol, daha fazla kültür ve turizm havzasıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de şehir meydanı" dedi.

Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını, her ülkenin ve şehrin bir meydanı olduğunu hatırlatan Başkan Şahin şöyle devam etti:

"Bir meydan şehrin simgesidir, sembolüdür. Özellikle bizim demokrasi meydanımızın genişletilmesi, yaşayan bir meydan haline dönüşmesiyle ilgili hem üniversitemizle hem de sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız çalışmada, şehrimize yakışır hale dönüşmesiyle ilgili çok önemli bir karar aldık. Bir taraftan TOKİ ile stadyumun yeriyle ilgili kısmın kamulaştırılması ve yaşayan bir meydan olmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor ve hiçbir sorun yok. Ama diğer taraftan 1990'lı yıllarda yapılmış ve şehrin göbeğinde bütün vatandaşlarımızın rahatsız olduğu bir AVM'miz vardı. En sonunda bu şehirdeki yurt ihtiyacından dolayı buranın Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile erkek öğrenci yurdu olmasıyla ilgili bir karar alınmıştı. Fakat biz oranın erkek öğrenci yurdu olduğu zaman da şehrin göbeğinde istediğimiz noktaya gelmeyeceğini gördüğümüz için

Sayın İl Başkanımızın yardımı ve aracılığıyla mülkiyetin sahibi olan Kadıoğlu Şirketler Grubu ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın sonunda da AVM'yi yıkmaya karar verdik. Bu müjdeyi vermek için sizleri topladık."

"3 KATLI KAPALI OTOPARKI HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

Mevkide 90'lı yıllardan beri 5 bin metre karelik kapalı bir alanı bulunduğunu vurgulayan Şahin, "Altında da 3 katlı kapalı otopark var. Kapalı otoparkımızı halkımızın hizmetine sunacağız. Orası zaten Çınarlı Parkı'dır. Çınar ağaçları dikip turizm parkına dönüştüreceğiz. Bu güzelliği şehrimize kazandıracağız. Öncelikle Kadıoğlu Şirketler Grubu'na, Cemal Bey'e ve bütün şirket grubuna bu hizmetlerinden, bizim götürdüğümüz teklifi kabul etmelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu anda meclisimize ek gündem olarak koyduk. Bu anlaştığımız prensipleri sizinle paylaşacağız ama belediye meclisimizden de kararı geçireceğiz. Bir takasla bu konuyu çözüyoruz. Biliyorsunuz Adliye Sarayı'nın yanında TEDAŞ'ın yerini biz kamulaştırdık. Orası 800 bin metrekare bir alan. O alanın ucunda 14 bin metrekare bir yerimiz var. Tam uç noktada. Bu 14 bin metrekare yeri Kadıoğlu Şirketler Grubu'na veriyoruz. Biz de burayı yıkıyoruz ve meydana çeviriyoruz. Şehrin yeşil alana, meydana ihtiyacı var. Erkek öğrenci yurdunu başka yere de yapabilecek durumdayız. Biliyorsunuz 5 bin kişilik kız öğrenci yurdu kiralaması yaptık ve şu anda zaten bu karardan dolayı yurt kapasitemizi yüzde 100 arttırdık. 5 bin kapasiteyi 10 bine çıkarttık. Dolayısıyla acil bir durum yok ve bu karar şehir adına daha hayırlı olduğu için biz bu fedakarlığı yaptık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Ben çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise konu hakkında yaptığı konuşmada, "Cemal Kadıoğlu'na dedim ki şuranın bir şekilde halledilmesi gerekiyor. Burası vakıf malı. Tekrar bir alan olarak bu şehre dönmeli. Neticede siz bunu paranızla aldınız. Hatta aileye buranın tahmin ederim ki bugünkü reel değerle 100 milyon liranın üstünde bir maliyeti var. Bunun çok aşağısında, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da teklifini yere düşürmeyerek kabul ettiler. Bence çok güzel bir olay oldu" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Meydan Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement