Büyükşehir Belediye Logosu Tartışmalara Neden Oldu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Logosu Tartışmalara Neden Oldu

Büyükşehir Belediye Logosu Tartışmalara Neden Oldu

Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Akça: "850 bin nüfuslu kentte sadece bin 468 kişinin oylarıyla belirlediği logo, belediye meclisinde, ben ve arkadaşlarımın muhalefetine rağmen kabul edildi"

25.08.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yapılan oylama ve meclis üyelerinin görüşleriyle seçilen yeni logo tartışmalara neden oldu.

Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediye logosunun belirlenme sürecine tepki gösterdiklerini, çok az sayıda vatandaşın oyunu alan logo için yeterli tanıtımın yapılmadığını söyledi.

Ak Parti olarak, logonun Muğla'yı anlatmadığını ve Muğla'ya yakışmadığını düşündüklerini belirten Akça, "Parti olarak, bu süreç gündeme geldiğinde, Türkiye çapında düzenlenecek bir yarışma ile uzman bir jüri tarafından logonun belirlenmesi önerisinde bulunduk. Komşumuz olan Aydın ve yeni kurulan Menteşe Kaymakamlığımızın logolarını belirlerken hayata geçirdikleri sürecin, demokrasi ve katılımcılıkla övünen CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafında da uygulanmasını beklerdik" dedi.

Yaşanan sürece her seçimde kapıları çalınan sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Akça, "Bu kentin kültürel ve doğal zenginliklerini ön plana çıkaran birkaç ögenin halkın anlayacağı bir şekilde logoda yer almasını isterdik. Bizim, bu muhalefetimize rağmen kabul edilen bu logonun 'Yeryüzü Cenneti Muğla'yı anlatmadığına inanıyoruz ve yolun başındayken bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Muğla halkı bu logoda kendisini göremiyor" diye konuştu.

Logoda, her birisi marka haline gelen Bodrum, Milas, Marmaris ve Fethiye gibi turizm kentlerinin ve diğer ilçelerin yeterince anlatılmadığını ifade eden Akça, şöyle konuştu:

"850 bin nüfuslu kentte sadece bin 468 kişinin oylarıyla belirlediği logo, belediye meclisinde ben ve arkadaşlarımın muhalefetine rağmen kabul edildi. Muğla'nın ilk Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine ve halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin zaman geçmeden gelecek nesillere gururla aktaracağımız, kentimizi anlatan kalıcı olacak bir logoyu birlikte belirleyelim." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Logosu Tartışmalara Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement