Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Başkent’in ilçelerinde tarım, hayvancılık geliştirilmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanımının sağlanması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

15.09.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Başkent'in ilçelerinde tarım, hayvancılık geliştirilmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanımının sağlanması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Kırsal ilçelerde yaşayan çocukların eğitim ve gelişimlerini desteklemek amacıyla, gezici kütüphane, oyuncak atölyesi ve oyuncak dağıtımı için iki gezici otobüsün hizmete alınması önerisi de Meclisten oy birliği ile geçti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, imar çalışmalarından isimsiz olan cadde ve sokaklarının isimlendirilmesine, kırsal ilçelerin kalkınması için alınacak tedbirlerden Büyükşehrin yapacağı çalışmalara kadar birçok konu görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkanlık Yazıları okunarak karara bağlandı.

ÇOCUKLARA GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE GEZİCİ OYUNCAK ATÖLYESİ

Belediye Meclisi'nde, kırsal ilçelerde yaşayan çocukları sevindirecek bir karara da imza atıldı. Başkanlık yazısı olarak gelen ek gündem maddesinde, özellikle Ankara'nın kırsal ilçelerinde yaşayan çocukların eğitim ve gelişimini desteklemek amacıyla içinde gezici kütüphane ile oyuncak atölyesi ve oyuncak dağıtımının yapılacağı iki otobüsün tasarlanması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Dairesi Başkanlığı'nın kırsal ilçelerde tarım, hayvancılık ve doğal kaynakların daha verimli kullanımında öncü görevini üstlenmesine de meclis onay verdi.

Konuyla ilgili başkanlık yazısı özetle şöyle:

"Ankara sınırları içindeki kırsal ilçelerde tarımsal faaliyetlerde kullanmak, üretimi desteklemek, yeni ürünleri geliştirmek, yaygınlaştırmak, yöresel arttırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla, tarım makinaları, makine ekipmanları ve bitkisel materyaller alınması,

Meye ve sebzeciliğin yaygın olarak yapıldığı Ayaş, Akyurt, Beypazarı, Çubuk, Güdül, Kalecik, Kazan, Nallıhan ve Sincan ilçelerinde çiftçileri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla; tarımsal üretimde meteorolojik veri takibi ile sulama yöntemi, hastalık ve zararlılarla mücadele ve ilaçlama yöntemleri için "Tarımsal Tahminve Erken Uyarı Sistemleri" alınması, Jeotermal kaynakları arama, işletme ve geliştirme süreçlerinde yeni eğilimlerin, teknolojik gelişmelerin, eğitimlerin ve ar-ge çalışmalarının takibi amacıyla ilgili kurum, kuruluş ve STK'larla işbirliği yapılması..."

GÖKKUŞAĞI TESİSLERİNDE YÖRESEL EL VE TARIMSAL ÜRÜNLER SATILACAK

Belediye Meclisi'ne gelen bir diğer Başkanlık yazısında ise; "Gökkuşağı Tesislerinde ilçelerde üretilen yöresel ürünlerin( el sanatları, ahşap işçiliği ve tarımsal ürünleri) doğrudan üretici tarafından pazarlanma" yetkisinin Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Dairesi Başkanlığı'na verilmesi kararlaştırıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement