Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, Büyükşehir’in 2017 yılı bütçesinin 5 milyar 902 bin lira olması raporu sunuldu.

19.11.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, Büyükşehir'in 2017 yılı bütçesinin 5 milyar 902 bin lira olması raporu sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları ve ilçe belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nail Çimen başkanlığındaki toplantısına, Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından sunulan raporda; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 mali yılı bütçesi 5 milyar 902 milyon lira olarak belirtildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporunda ayrıca; ASKİ'nin bütçesinin 3 milyar, EGO'nun bütçesinin de 848 milyon TL olarak belirlendiği bildirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun bütçelerinin önümüzdeki günlerde yapacağı toplantılarda görüşülerek karara bağlanması benimsendi.

Beypazarı, Çamlıdere, Evren ve Güdül bütçeleri onaylandı

Belediye meclisi toplantısında ayrıca, Çamlıdere, Evren ve Güdül İlçesi belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerini oybirliği ile onadı.

Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nca uygun görülen bütçe kararnameleri ile birlikte; Beypazarı Belediyesi'nin 2017 mali yılı gelir bütçesi 61 milyon 752 bin TL, Çamlıdere Belediyesi'nin 12 milyon 353 bin 130 TL, Evren Belediyesi'nin 5 milyon 610 bin 600 TL ve Güdül Belediyesi'nin 12 milyon 629 bin 830 TL olarak onaylandı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, bütçelerinin kabulünden sonra yaptığı konuşmada, teşekkürlerini ilettiği Meclis üyelerini Beypazarı'na davet etti.

Çamlıdere Belediye Bakanı Hazım Caner Can da "365 gün, 24 saat, karıncalar gibi çalışkan, arılar gibi üretken olarak Ankaramıza hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Bey'in almış olduğu her karardan, burada vermiş olduğunuz kıymetli desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Evren Belediye Başkanı Abdülkadir Demirci de Meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti.

Güdül Belediyesi adına konuşan Meclis üyesi Muzaffer Yalçın ise Güdül'ün tarihteki önemine dikkat çekerek, meclis üyelerini ilçeye davet etti ve teşekkürlerini sundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen Başkanlık Yazısı ile Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'daki 25 ilçenin mahalleye dönüştürülen köylerinde düğün, sünnet, mevlit, cenaze taziye evleri, asker törenleri gibi çeşitli konularda sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere plastik masa, sandalye, çay ocağı ve müştemilatı, portatif ses düzeni vb. malzemelerinin köylerin büyüklüklerine göre tespit edilerek muhtarlıklara ücretsiz verilmesi öngörülen teklif oybirliği ile kabul edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement