Büyükşehir Belediye Meclisi Geniş Katılımla Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi Geniş Katılımla Gerçekleşti

Büyükşehir Belediye Meclisi Geniş Katılımla Gerçekleşti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

19.09.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye meclisi 82 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda gündem dışı söz alan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar 15 Temmuz sürecine dair değerlendirmelerini paylaştı. Alemdar, "15 Temmuz'u birlikte yaşadık. Oynanan oyunun biraz daha irdelenmesi ve ciddiye alınması gerekiyor. Bunun bir işgal girişimi olduğunu unutmayalım. Milletimizin bu hain kalkışmayı nasıl bertaraf ettiğini aklımızdan çıkarmayacağız. Bu milletin bize sahip çıktığını unutmayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun önderliğinde 27 günlük bir direniş destanı yazdık. Bize düşen milletimizin bize sahip çıktığını unutmamaktır. Milletimize müteşekkiriz. Bugünkü toplantıda alacağımız kararların şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

"SASKİ varsa sıkıntı yok"

Toplantıda söz alan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise, ilçede Büyükşehir Belediyesi eliyle başlatılan altyapı çalışmalarına değindi. SASKİ'nin Ferizli'de ciddi yatırımları hayata geçirmek için çalışma başlattığını kaydeden Soğuk, "Şuanda ilçemizde kanalizasyon ve altyapı çalışmaları başlamış durumda. SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş'in bir sözü var: 'SASKİ varsa sorun yoktur' diye. Ben bu söze katılarak bir de şunu ilave etmek istiyorum: 'Zeki Toçoğlu varsa sorun yoktur.' Toplantıda alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toçoğlu'ndan orta hasarlı uyarısı

15 Temmuz sürecini 'dehşet verici olaylar' olarak niteleyen Başkan Toçoğlu, birlik ve beraberliğin devam etmesi halinde böyle bir kalkışmanın bir kez daha yaşanamayacağına inandıklarına vurgu yaptı. Kamuoyunda kat artırımı şeklinde yer bulan imar planı değişikliklerine de değinen Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşümün her türlüsüne varız. Ancak dönüşümün istismar edilmesine karşıyız. Evet, bazı mahalleler dönüşüme tabi tutulmalıdır. Ancak makul neyse o bulunmalıdır. Makul başlıklar çerçevesinde hareket edilmelidir" dedi. Belediye meclisinde deprem uyarısında da bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, "İlçelerde orta hasarlı bina kalmadı değil mi? Şayet kalmışsa bunun vebali büyüktür. Bunu unutmamalıyız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından meclis gündemine geçilen toplantıda Kongre Merkezi projesine ilişkin süreç hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, "Bugün AFA'nın meclis üyelerimizin oyları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi olarak tarafımıza tahsisi gerçekleşecek. Biz de bundan sonra AFA'nın yıkımı ile ilgili ihale sürecini başlatacağız. Bir yandan da uygulama projelerimiz hazırlanıyor. Yıkımın ardından da inşallah derhal yapım ihalesini gerçekleştirip, yeni Kongre Merkezi'nin inşa çalışmalarını tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

"Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti"

Büyükşehir Eylül Meclisi'nde 82 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İlk 22 maddenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan, 23. maddenin ise Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildiği oturumda MHP grubu 9. madde için çekimser oy kullandı. 24 ve 66. maddeler arasındaki 43 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. Oturumda görüşülen ve Yenicami Bulvarının adını '15 Temmuz Bulvarı'; Kent Meydanı'nın adını ise 'Demokrasi Meydanı' olarak değiştirecek 67 ve 68. maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. 69. madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken; 70 ve 75. maddeler arasındaki 6 madde oy birliğiyle kabul edildi. 76. madde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna oy birliğiyle havale edilirken; 77 ve 82. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste gündeme gelen 78, 79, 80 ve 81. maddeler kapsamında SASKİ'nin 15 milyonluk yeni yatırımlarına da meclis onayı geldi. SASKİ, meclis üyelerinin oy birliğiyle desteklediği maddeler kapsamında Kocaali, Karapürçek, Küçücek ve Keremali bölgelerinde yeni altyapı ve kanalizasyon çalışmaları yapacak. Ayrıca Scada, laboratuar ve hizmet binaları yapımı için de yeni projeler şehre kazandırılacak. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi Geniş Katılımla Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement