Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Mart ayı toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

14.03.2017 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Mart ayı toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 38 madde, komisyon tekliflerine ait 3 madde, gündem dışı 20 madde olmak üzere 61 madde görüşüldü. Yoklama ile başlayan program, saygı duruşu ile devam etti. Dilek ve temenni bölümünde konuşan Başkan Kocamaz, hafta sonu yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle saha çalışmalarının hala devam ettiğini belirterek, "Hafta sonu aşırı yağışlar nedeniyle trafik çok yoğundu. Mersin'in birçok yerinde büyük badireler atlatıldı ve can kaybı olmaması en büyük kazancımız. Özellikle Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut bölgelerinde büyük handikaplar yaşandı. Sahada çalışmalarımız hala devam ediyor. Sel felaketi nedeniyle Bozyazı bölgesinde karayolu köprüsünün ayaklarında tahribat meydana geldi, trafik tek taraflı ilerledi ama bu durum düzeldi" dedi.

Bu yıl yaşanan aşırı kar yağışından dolayı toprağın yağmur suyunu absorbe edemediğini, bu sebepten dolayı sıkıntı yaşandığını kaydeden Kocamaz, "Bu yıl çok fazla kar ve yağmur yağışı olduğu için toprak tamamen doymuş durumda. Yani yağmurlar absorbe olamıyor ve önüne ne gelirse alıp götürüyor. Bu yağmurda en fazla sıkıntı çekilen yer Gülnar ilçemizdeki Kuskan Mahallesi oldu. Metrekareye 131 kilogram yağmur düştü. Çamlıyayla'da metrekareye 110 kilogram yağmur düştü. En az yağışın düştüğü yer merkez oldu. Toprak doygunluğa eriştiği için büyük sıkıntı yaşandı. Ben bu felakette gece gündüz demeden çalışan başta belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarına ve MESKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Mersin'in bu yıl kuraklık, aşırı kar ve yağmur yağışı yaşadığını dile getiren Kocamaz, "Bu yıl olası felaketlere karşı belediye elamanlarımız epey tecrübe kazandılar. Geçmişte yaşananlar umarım bir daha yaşanmaz. Konuşulduğu zaman kriz masasında herkes var ama sahada ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin dışında kimse yok. Memleket bizim ve biz insanların zarar görmemesi için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Şehir Hastanesi'ne yapılacak otobüs seferleri ile ilgili de konuşan Kocamaz, "Her mahalleden direkt Şehir Hastanesi'ne otobüs gitmesi mümkün değil. Vatandaşlarımızı Şehir Hastanesi'nde dolmuşların bıraktığı yerden belediyenin araçlarıyla ücretsiz taşıyoruz ve otobüs konusunda çok fazla talep geldi. Yeni alınan otobüsler ile ring seferleri başlayacak" dedi.

MESKİ'nin 3 yıl içerisinde büyük yatırımlar yaptığını belirten Kocamaz, "Şu 3 yıl içerisinde MESKİ çok büyük yatırım atağına kalktı. Sahillerin mavi bayraklı hale gelebilmesi için o bölgelerdeki tesislerin elden geçirilerek büyütülmesi ya da sıfırdan yapılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Var olan tesislerin kapasitelerini üç katına çıkarıyorlar. Tesis olmayan yerlere de yenilerini yapıyorlar" diye konuştu.

Mecliste 'Mersin İli Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi İl Eylem Planı' ile ilgili de konuşan Kocamaz, "Valilikle, valiliğe bağlı kurumlarla, üniversite ve Alata ile birçok proje yürütüyoruz. Akdeniz meyve sineği ile ilgili de Alata ile bir çalışma yapıyorduk. Bu çalışma Valilik himayesindeydi ama bütün yükü Belediye çekiyor tabi. Son dakika belediyenin adı geçirilmeyecek diye bir ifade geldi ve belediye katkı yapacak ama ismi geçmeyecekse biz de bunu kabul etmiyoruz. Olayın gerçeği bu ve bu şekilde bizden talep edilen konulara destek veriyorsak ve adımız geçmiyorsa bizden bir tek kör kuruş bile çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Kocamaz, 17 Mart Cuma günü Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanının açılışının yapılacağını söyleyerek, meclis üyelerini açılışa davet etti. Alınan kararların Mersin ve ilçelerine hayırlı olmasını dileyen Kocamaz, meclis üyelerine teşekkür ederek, toplantıya son verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement