Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İmar Planı Gerilimi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İmar Planı Gerilimi

Büyükşehir Belediye Meclisi\'nde İmar Planı Gerilimi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimine imar planı uygulama yetkisi tartışmaları damga vurdu.

11.08.2016 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimine imar planı uygulama yetkisi tartışmaları damga vurdu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Büyükşehir Yasası uyarınca 1/5.000 ölçekli imar planı uygulamalarının ilçe belediyelerinin değil, Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde olduğunu ama ilçe belediye başkanlarının İmar Daire Başkanlığı ile görüşerek istek taleplerinin çalışmalara yansıtılabileceğini belirtmesinin ardından MHP'li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Çerçioğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Bunu siz yapamazsınız, yapamazsınız" dedi.

"Vatandaşın arazisini yok ettirmem"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bunun üzerine "Hiç bir ilçede hiçbir vatandaşımızın arazisini arsasını yok ettirmem arkadaşlar. O vatandaş tırnaklarıyla kazarak veya anasından babasından atasından kalmış gayrimenkulleri yok olmasına izin vermem asla müsaade etmem. Elbette caddeleri sokakları genişleteceğiz, sıfırdan siz bir yer açarsınız, elli metrede yaparız ama mevcut oluşmuş bir alanda insanların apartmanlarını yok ederek bir facia oluşturamazsınız. Bu kentte, bunu herkes böyle bilsin" şeklinde konuştu.

Salondan ayrılırken Başkan Çerçioğlu'nun kürsüsünün önünde durarak Çerçioğlu'na yönelik tepkilerini sürdüren ve konuşmasını engellemek isteyen Ümmet Akın, tepkisini ifade ettikten sonra AK Parti ve MHP'li meclis üyeleriyle birlikte salonu terk etti.

Komisyonda 'Evet' diye AK Parti ve MHP'liler mecliste karar değiştirdi

İmar Komisyonu'nda yer alan AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin komisyonda evet oyu verdikleri 1/5.000 ölçekli imar planı uygulamaları raporuna meclis görüşmeleri esnasında ret oyu kullanmaları dikkat çekti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İmar Planı Gerilimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement