Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın 1987 yılında Çankaya Belediyesi’ne devriyle ilgili kararın iptalini ve Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini öngören Başkanlık Yazısı’nı kabul etti.

14.01.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nın 1987 yılında Çankaya Belediyesi'ne devriyle ilgili kararın iptalini ve Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesini öngören Başkanlık Yazısı'nı kabul etti.

Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen'in başkanlığında Ocak ayı olağan oturumlarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkanlıktan gelen 'Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nın Çankaya Belediyesi'nden alınarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine' ilişkin yazı ele alındı. CHP Grubu'nun "Başkanlık Yazısı'nın bir sonraki oturumda görüşülmesi" talebi üzerine Başkanvekili Ali İhsan Ölmez söz alarak, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nın sahiplenilmesiyle ilgili Çankaya Belediyesi ile uzun süredir sorun yaşandığını hatırlattı. Ölmez, 1992'de Çankaya Belediye Meclisi'nin aldığı "Sıhhiye Çok Katlı Otopark ile Abdi İpekçi Parkı'nda köprü altında yer alan bazı dükkanların bulunduğu alan ile Dikmen Sokullu'daki bir lojmanın yapılan bir hatayla Çankaya Belediyesi'ne geçtiğini" belirten kararını gösterdi. Ölmez, Çankaya Belediyesi'nin aldığı bu karar ile 19 Mart 1987'de Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin söz konusu yerler için aldığı kararın iptalini istedi ve gerekli prosedürü uygulamak için Başkanlık Yazısı'nın Meclis'te görüşülerek onaylanması gerektiğini belirtti.

Yapılan görüşmeler ve oylama sonucunda Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne iade edilmesi kararlaştırıldı.

YENİ MAMAK 11. ETAP'TA ZEMİN KATLARI İÇİN KURA

Ayrıca Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne ilişkin Başkanlık Yazısı da Belediye Meclisi'nde görüşüldü. 1. ve 6. Etap'ta üretilen konutlardan kura dışı tutulan zemin katlarda bulunan konutların Büyükşehir Belediyesi uhdesinde kaldığının belirtildiği ve bu konutlara ait site yönetimi aidatı, yakıt, bakım ve benzeri giderlerin Belediye'ye yük olduğuna dikkat çekilen Başkanlık Yazısı'nda şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında 11. Etap'ın tamamında üretilmiş ve üretilecek zemin katlar için hem Belediyemizin bu masraflardan kurtulması, hem de gecekondusu bulunan hak sahiplerine ödenen kiraların azaltılması ve vatandaşların da taleplerinin karşılanması amacıyla, proje kapsamında kalan tüm hak sahiplerinden, etap farkı ve sözleşme sırası gözetilmeksizin, sözleşmelerde belirtilen metrekare büyüklüklerine uyulmak şartıyla, hak sahiplerinin Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı'na dilekçeyle Daire Başkanlığı'nın uygun gördüğü tarihler arasında başvurmaları halinde zemin katlardaki konutların noter huzurunda çekilecek kurayla hak sahiplerinin belirlenmesi gerekmektedir."

Başkanlık Yazısı daha sonra oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisi'nde ayrıca, Polatlı'nın Karacaahmet (Tekke) köyünde bulunan Karacaahmet Türbesi'nde Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçe imkanları doğrultusunda rölöve ve restorasyon çalışmaları yapılması için Kültür Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nın yetkilendirilmesi de oybirliğiyle kabul edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement