Büyükşehir Belediyesi 206 Çiğ Süt Soğutma Tankını Çiftçilere Teslim Etti - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi 206 Çiğ Süt Soğutma Tankını Çiftçilere Teslim Etti

Büyükşehir Belediyesi 206 Çiğ Süt Soğutma Tankını Çiftçilere Teslim Etti

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi 'Tarım ve Hayvancılığa Can Suyu Projesi' kapsamında çiftçilere bir destek daha verdi.

19.09.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi 'Tarım ve Hayvancılığa Can Suyu Projesi' kapsamında çiftçilere bir destek daha verdi. Geçen yıl tarım araçları alarak çiftçilerin kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk olan bir projeye daha imza atarak 'Soğuk Süt Zinciri Projesi' kapsamında ilk etapta 206 çiğ süt soğutma tankını çiftçilere teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla çiftçilerin kullanımına sunulacak çiğ süt soğutma tankları ile 2 cenaze aracının teslim töreni Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra ilçe belediye başkanları, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, çevre illerden birlik başkanları, Ziraat Odaları başkanları, üreticiler ve çok sayıda kişi katıldı.

"TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK BİR PROJE"

Törende konuşma yapan Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteğin Türkiye'de hayvancılığa örnek olacağını, Kayseri'de ise hayvancılığa ivme kazandıracağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteğin Kayseri'de hayvancılığı canlandıracağını ve böylece insanların doğdukları yerde doyma imkanı bulacağını ifade eden Çakı, verilen destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden de konuşmasında hayvancılıktaki ıslah çalışmasıyla Türkiye'de üretilen sütün miktarını artırdıklarını; ancak sütün sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması gerektiğini belirtti. Kayseri'deki çalışmanın bu anlamda çok önemli olduğunu ifade eden Özden, "Büyükşehir Belediyemizin verdiği destek Türkiye için model olacak. İnşallah diğer illerde de bu proje uygulanır. Böylece halkımız hijyen ve kaliteli süt ve süt ürünlerini tüketir. Bu destek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen Ekim ayında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma can suyu projesiyle 53 tarım makinesini çiftçilere dağıttığın besicilerin elde ettiği sütün ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiğini bildirirken, "Toplamda teslim edilecek tankların miktarı 400 adet. Bu projenin ilk adımında 206 soğutma tankını ilçelerimize dağıtarak hayvancılık yapan hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Proje tamamlandığında 5 Milyon TL'yi bulacak bir bütçeyle çiftçilerimizi desteklemiş olacağız" dedi.

Vali Süleyman Kamçı ise, Kayseri'nin tarıma uygun bir şehir olmamasına rağmen halkın gayretiyle tarım ve hayvancılıkta önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Çelik'e Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ise Başkan Çelik ve Vali Kamçı, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan iki adet cenaze aracının anahtarlarını Bünyan ve Yeşilhisar Belediye Başkanlarına teslim etti. Başkan Çelik, ayrıca 206 adet çiğ süt soğutma tankının beratını Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı'ya verdi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi 206 Çiğ Süt Soğutma Tankını Çiftçilere Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi
    17:32 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afyonkarahisar'dan Seyitgazi ilçesine tarihi eserleri satmak için gelen şüpheli şahısların araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda obje ele geçirildi. 2 şahıs hakkında adli işlem uygulandı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti ve seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı
    17:31 Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendiriyor. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.


Advertisement