Büyükşehir Belediyesi Ana Arterlere Hazır Çim Seriyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Ana Arterlere Hazır Çim Seriyor

Büyükşehir Belediyesi Ana Arterlere Hazır Çim Seriyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehri yeşillendirmeye devam ediyor.

11.06.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehri yeşillendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçildikleri günden itibaren kentsel tasarım çalışmalarının yanında, şehri estetik açıdan da güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, ana arterlerdeki yeşil alanlarda artık hazır kesme çim kullandıklarını, böylece hem zamandan, hem de çim ekme, sulama ve bakım maliyetinden tasarruf edildiğini açıkladı.

10 BİN METREKARE KESME ÇİM SERİMİ VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILMAKTA

Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arterlerde yapılan çalışmalarda 10 bin metrekare kesme çim serimi ve ağaçlandırma çalışması yapmakta olduklarını belirten Başkan Sekmen, "Erzurum'u hak ettiği noktaya ve görünüme kavuşturmak, hemşerilerimize daha müreffeh yaşanılabilir bir Erzurum oluşturmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

ERZURUM'U HAK ETTİĞİ GÜZEL GÖRÜNÜME KAVUŞTURMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ

Erzurum'u hak ettiği güzel görünüme kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Başkan Sekmen, Erzurum'da mevsim şartları gereği yeşil alanların oluşturulması, bakımı, sulanması ve gübrelenmesinin maliyetinin yüksek olduğuna, çünkü kış mevsiminin uzun ve sert geçtiğine dikkat çekti. Uygulamaya dayalı araştırma sonucu artık hazır çim de tercih ettiklerini belirten Başkan Sekmen, "Yeşil alanlarda her yıl çim ekimini gerçekleştiriyoruz. Ancak çim ekimi, gerek alt yapı, gerekse de çim türü ve cinsinin toprak ile uyumsuzluğu nedeniyle yeşil örtü oluşturmamıza birçok kere engel olmakta. Bu nedenle yeşillendirme çalışmalarında, Erzurum'un iklimine uygun, toprak ile bütünleşmiş, ekim, çimlendirme ve gübreleme çalışması istemeyen hazır kesme çimler kullanmaya başladık. Bu çalışma ile mevsim şartı aramadan, ana arterleri ve uygun alanları hızlı bir şekilde yeşil alana dönüştürebiliyoruz" diye konuştu.

YEŞİL VE GÜZEL GÖRÜNÜMLÜ BİR ERZURUM OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeşil alanları artırmaya yönelik çalışmaları ana arterlerde hız kesmeden sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Sekmen, "Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan ağaçlandırma çalışması, bir yandan da çimlendirme çalışması yapıyoruz. Çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Erzurumumuz'a yeni bir görünüm kazandırma çabası içerisindeyiz" diyerek, hem çimlendirme, hem de ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra Erzurum'un güzel bir görünüme kavuşacağını belirtti. Ana arterlerde süs elması, süs eriği, süz kirazı, Amerikan dişbudağı, akça ağaç, dağ akça ağacı, ova akça ağacı, kuş üvezi, mavi ladin, sarıçam gibi ağaçlandırma çalışmaları da yapmakta olduklarını belirten Başkan Sekmen, "Bizim, işimiz, gücümüz Erzurum. Hemşerilerimize, huzur içerisinde yaşayacakları bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Ana Arterlere Hazır Çim Seriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement