Büyükşehir Belediyesi Hedeflerine Adım Adım İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Hedeflerine Adım Adım İlerliyor

Büyükşehir Belediyesi Hedeflerine Adım Adım İlerliyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde başlatmış olduğu asfalt çalışması aralıksız sürdürüyor.

01.09.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde başlatmış olduğu asfalt çalışması aralıksız sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve çalışma alanlarının genişlemesi ile birlikte kente bağlı bütün ilçelerde ve kırsal alanlarında yaptığı çalışmalar devam ediyor. Kent tarihinde bugüne kadar hizmet görmemiş olan ilçelerde ve kırsal mahallerde çalışmalar başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, mevsim sonuna kadar kentin bütün ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde çalışmalar yaparak sezonu kapatacak. Bir yandan yol ve köprü çalışmaları devam ederken, diğer yandan ise Van Su ve Kanalizasyon İşletme İdaresi (VASKİ) ise su ve kanalizasyon çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Özellikle grup köylerin bulunduğu uzun yolların asfaltlanmasını yapan belediye, yıllardır eziyet olarak görülen yolları kent merkezi asfalt standartlarına kavuşturdu. Özellikle köy yollarında yapılan asfalt çalışmaları tüm halkı memnun ederken, bununla birlikte tarla yolları, sulama göletleri gibi tarımsal çalışmaların da yapılması büyük bir takdir topluyor.

Yol açma, düzenleme ve asfalt serimi çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerde ve kırsal mahallelerde toplamda 468 kilometre asfalt, 600 kilometre stabilize, 39 köprü, 500 kilometre sathi kaplama asfalt ve 6 istinat duvar yapma kararı almıştı. Büyükşehir Belediyesi, sezon öncesi açıkladığı bu rakamları sezon sonuna kadar büyük oranda aşmayı planlıyor. Ekim-kasım ayına kadar devam edecek olan çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanırken, bazı çalışmalar ise bitme noktasına getirildi. Şimdiye kadar 350 kilometre stabilize, 120 sathi kaplama asfalt, 50 kilometre sıcak karışım asfalt ve 39 köprü çalışması yapan büyükşehir, tüm hedeflerini gerçekleştirerek 2015 yılı sezonunu kapatacak.

Van Su ve Kanalizasyon İşletme İdaresi (VASKİ) ise, şu ana kadar 480 kilometre içme suyu şebeke hattı, 140 kilometre kanalizasyon hattı çekti. VASKİ, yılsonuna kadar toplam 311 kilometre kanalizasyon ve 700 kilometreye yakın ise içme suyu şebekesi yaparak, bu konuda bir rekora imza atacak. VASKİ'nin ilçelerde yaptığı arıtma tesisleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı arasında yapılan antlaşma ile IPA3 kapsamında Van Entegre Su Projeleri ve Erciş içme suyu temini projesi kapsamında başlatılan çalışmalar ise devam ediyor. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Hedeflerine Adım Adım İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement