Büyükşehir Belediyesi İlçelerde Proje Atağına Geçti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi İlçelerde Proje Atağına Geçti

Büyükşehir Belediyesi İlçelerde Proje Atağına Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde söz verdiği projeleri hayata geçirmeye başladı.

16.11.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde söz verdiği projeleri hayata geçirmeye başladı. Tamamlanan projelerin yanında birçok yeni projenin de yılbaşında Mersinlilere hizmet vermesinin planlandığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin, Mersin merkez, Tarsus ve Silifke'de hayata geçirdiği Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemleri ile Sağlıklı Kentler Birliği'nin Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğü anımsatıldı. Belediyenin, ilçelerde kuracağı Katı Atık Terfi İstasyonları yapımına da başladığı belirtilen açıklaya göre, Tarsus'ta tamamlanan Katı Atık Terfi İstasyonu'nun ardından Erdemli'nin Limonlu Mahallesi'nde yapımına başlanan ikinci terfi istasyonu inşaatında sona yaklaşıldı. 10 dönümlük arazi üzerine kurulan Katı Atık Terfi İstasyonu, Çeşmeli'den Kızkalesi'ne kadar Erdemli'nin sorumluluk alanında bulunan tüm mahallelerine hizmet verecek. Araçlarla Erdemli'de toplanan çöpler, buradan özel araçlarla Silifke Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşınacak. Çöpler burada hem düzenli depolama hem ayrıştırma uygulamalarının ardından elektrik üretiminde kullanılacak. Erdemli'nin kışın günlük ortalama 150 ton, yaz aylarında ise ortalama 450 ton çöpü, 2 çekici ve 4 dorse aracı ile Limonlu'dan Silifke'ye taşınarak enerjiye dönüştürülecek.

Çamlıyayla, Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde de terfi istasyonu inşaatına başlamaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Gülnar ve Mut ilçelerine terfi istasyonları inşa ederek hem düzenli depolama sağlayacak hem de ayrıştırma ile kompozit ve elektrik üretimi yapacak.

İlçelerdeki diğer projeler de hayata geçiyor

Öte yandan, Anamur'da uzun süredir projesi hazır halde bekletilen ve bir türlü inşaatına başlanamayan Anamur Tenis Kortu Projesi, Büyükşehir Belediyesi'nin müdahalesi ile hayata geçiyor. Yaz aylarında ilk kazması vurulan tesiste sona yaklaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından temeli atılan ve 735 bin TL'lik proje bedeli ile yapımına başlanan Tenis Kortu, 5 bin 600 metrekarelik alanda kurulu 3 tenis kortu, 1 oyun grubu, 1 fitness grubu, 120 kişilik tribünü ve 200 metrekarelik kapalı alan kafeteryası ile Anamurlu sporseverlere hizmet verecek. Tesis, yılbaşına kadar tamamlanarak hizmete açılacak.

Gülnar da ise 6 bin 470 metrekarelik alan üzerine 3 bin 718 metrekarelik inşaat alanına sahip Gülnar Otogarı inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şehirlerarası 8, şehir içi ise 5 araçlık peronla hizmet vermeye hazırlanan Gülnar Otogarında, biri engelli olmak üzere 18 sivil araçlık otopark yer alacak. 4 milyon 292 bin TL'lik sözleşme bedeli ile kaba inşaatı tamamlanan otogar, yaz aylarında hizmete açılacak. Otogarın tamamlanması ile hem kent merkezindeki yoğunluk Ermenek yolu üzerine yoğunlaşacak hem de daha fazla sayıda yolcu otobüsü Gülnar'dan yolcu alıp yolcu indirebilecek.

Atıl durumda çürümeye terkedilen Taşucu Şehir Stadyumu da Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni görüntüsü ve genişleyen hizmet alanı ile Taşucu sakinlerinin hizmetine hazır hale getirildi. 13 bin metrekarelik alanda kurulu stadyumda, 400 kişilik ev sahibi ve 110 kişilik misafir takım tribünü yapıldı. Baştan aşağı yenilenerek hizmete hazır hale getirilen idari binada da inşaat çalışmaları sona erdi. Yapılan ışıklandırma çalışmaları ile gece ve gündüz 24 saat boyunca hizmete hazır hale getirilen Taşucu Şehir Stadyumu, amatör spor kulüpleri müsabakaları ve çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi İlçelerde Proje Atağına Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement