Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı

"referandum sandığı" kurdu.

19.10.2012 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aliağa ilçe örgütü, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam edilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nda bazı belde belediyelerinin kapatılmasının öngörülmesi nedeniyle Yenişakran beldesinde gayriresmi

"referandum sandığı" kurdu.

Yenişakran beldesi Sayfiye Mahallesi Pazaryeri önünde CHP Aliağa ilçe örgütünce kurulan gayriresmi referandum sandığı ile halkın ilgili kanun tasarısı ile bazı belde belediyelerinin kapatılacak olmasına ilişkin görüşü soruldu.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerinden yönetime inandıklarını ifade ederek, böylesi bir kararın da belde halkına sorulmadan alınmasının yanlış olacağını söyledi.

Vatandaşların fikirlerinin önemsenmesi gerektiğini dile getiren Oğuzhan, şunları söyledi:

"Belde halkı belediyesinin kapatılmasını istemiyorsa sağduyulu bir iktidarın buna seyirci kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu referandumdan da netice alınacağını düşünüyorum. Referandum sonuçlarını il başkanlığımıza bildireceğiz. Onlar da genel merkeze iletecek ve sonucu TBMM'ye taşıyacak. Ana teması insan olan siyaset bilimi halkın isteğine sırt çevirmemeli."

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement