Büyükşehir Belediyesi 'Kavala Expo 2015 Fuarı'na Katıldı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi 'Kavala Expo 2015 Fuarı'na Katıldı

Büyükşehir Belediyesi \'Kavala Expo 2015 Fuarı\'na Katıldı

Yunanistan’ın Kavala kentinde düzenlenen ’Uluslararası Kavala Expo 2015 Fuarı’nda stant açan Samsun Büyükşehir Belediyesi, misafirlerini ağırlayarak Samsun’un tanıtımına devam etti.

19.10.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Kavala kentinde düzenlenen 'Uluslararası Kavala Expo 2015 Fuarı'nda stant açan Samsun Büyükşehir Belediyesi, misafirlerini ağırlayarak Samsun'un tanıtımına devam etti.

Yunanistan'da 20 Eylül'de gerçekleşen genel seçimler nedeni ile daha önce planlanan fuar 17-21 Ekim 2015 tarihlerine ertelendi. Kavala Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu yıl 23.'sünü düzenlediği Kavala Expo 2015 Fuarı'na davet edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi her iki kentin arasındaki iş ve dostluk ilişkilerini geliştirmek adına son 5 yıldır Samsun standı açıyor. Bu yıl ki standa da bu ilgi üst düzeyde oldu.

Başarılı sunumları ve zengin içeriği ile daha önceden keşfedilen Samsun standı misafir akınına uğradı. Semaverde çay, Türk kahvesi, Bafra nokulu, Çarşamba kıvratması, kaymaklı lokum ve taze fındığın ikram edildiği stantta ziyaretçiler ikramlardan tadabilmek için sıraya girdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın Samsun promosyonlarını kapış kapış alan ziyaretçilere yüzlerce çanta dağıtıldı. Memnuniyetleri yüzlerinden okunan ziyaretçiler Samsun hakkında da bilgi almayı ihmal etmediler.

SAMSUN STANDI BULUŞMA NOKTASI

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stant, Kavala ve farklı Yunan illerinden gelen birçok siyasi ve bürokratı ağırladı. Hatta eski ve yeni başkanları buluşturan stantta renkli dakikalar yaşandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz adına fuara katılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır ve Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş misafirleri ayakta karşılayarak kısa süreli sohbetlerde bulundular. Kavala eski Belediye Başkanı Kostantinos Simitsis ve yeni Belediye Başkanı Dr.Dimitra Tsanaka da standı ziyaret ederek tebrikte bulundular.

GEÇMİŞTEN GELEN BAĞLAR

Osmanlı İmparatorluğunun yüz yıllardır bir parçası olarak bir arada yaşayan Türk ve Kavala halkı geçmişten günümüze bağlarla birbirine bağlı. Ziyaretçilerin birçoğu Türkçeyi tam anlamı ile konuşamasa da atalarından duydukları ve öğrendikleri kadar konuşabiliyor. Özellikle fuarın açılmış olduğu Nea Karvali (Yeni Kavala) bölgesinde Samsun Bafra ve bazı ilçelerden çok mübadil bulunmakta. Zaman zaman karşılıklı şehirlere yapılan ziyaretler duygu yüklü anların yaşanmasına sebep oluyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi 'Kavala Expo 2015 Fuarı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement