Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Tesislerini Kiraya Verecek - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Tesislerini Kiraya Verecek

Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Tesislerini Kiraya Verecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Spor kompleksi’ni kiraya verecek.

09.09.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Spor kompleksi'ni kiraya verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tesisin yıllık gelirinin 600 bin lira, yıllık giderinin ise 6,5 milyon lira olduğunu belirterek, "Tesis 10 katı zararda ve belediyenin sırtında çok büyük bir kambur" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının 1. birleşiminde, üniversite 1. sınıf öğrencileri ile festivaller ve arkeolojik kazılara destek verilmesi, Cemevi yapımına katkı konuları ele alınırken, zarar ettiği gerekçesiyle Macit Özcan Spor Kompleksi'nin kiraya verilmesi de masaya yatırıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan meclis toplantısında 92'si gündem maddesi, 5'i önerge olmak üzere 97 madde görüşüldü. Çok büyük bölümü ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddelerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Silifke ilçesindeki Olba Antik Kent arkeolojik kazıları ile ilgili saha çalışmasının gerçekleştirilebilmesi için belediye bütçesinden 50 bin lira ve Erdemli Belediyesi tarafından 28 Eylül 2014 Pazar günü Üzümlü Mahallesi'nde düzenlenecek olan 'Üzüm Şenliği' etkinlikleri için 50 bin lira nakit yardım yapılmasına ilişkin teklifler, meclis üyelerinin oylarıyla Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

Merkez Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi'nde yapılması planlanan Cemevi için Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 1 milyon 500 bin verilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi sırasında söz alan merkez Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Mehmet Fazıl Türk, ileride Akdeniz ilçesinde de Cemevi yapılması öngörüsü doğrultusunda rakamın 2 milyon liraya çıkarılmasını istedi. Başkan Kocamaz da bu isteğin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınabileceğini söyledi.

MACİT ÖZCAN TESİSLERİ KİRAYA VERİLECEK

Toplantıda, merkez Yenişehir ilçesindeki Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisi'nin işletmesinin kiraya verilebilmesi için Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi teklifi de meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, söz konusu tesisin Büyükşehir Belediyesi'nin sırtında çok büyük bir kambur olduğunu söyledi. " Mersin İdmanyurdu'ndan da alabilirseniz yıllık geliri yaklaşık 600 bin lira, yıllık gideri ise 6,5 milyon lira. Yani 10 katı zararda" diyen Kocamaz, tesiste 130 kişinin istihdam edildiğine işaret etti. Tesiste 35-40 kişiyle bütün işlerin görülebileceğini iddia eden Kocamaz, "Biz de tesisin kiraya verilmesini ve bu zarardan kurtulmayı istiyoruz. Tesisin kiraya verilmesi, en azından bu tesisi zarar etmekten kurtaracaktır" diye konuştu.

Kocamaz'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, teklif Amatör Spora Destek, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu'na oy birliğiyle havale edildi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MADDİ DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteyi bu yıl lisans (4 yıllık) düzeyinde kazanan öğrencilere maddi destek sunmak için de harekete geçti. 2014-2015 öğretim yılında üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine, Mersin'de ikamet etmeleri koşuluyla bir aileden bir kişiye 9 ay süre ile ilk yıl için karşılıksız olarak aylık 100 lira eğitim yardımı yapılmasına ilişkin teklifi meclis üyelerinin oylarına sunan Kocamaz, konuya ilişkin açıklamada, bu yardımdan ailesi Mersin il genelinde ikamet eden bütün üniversite öğrencilerinin faydalanacağını kaydetti. Konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde netleşeceğini ve başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağını basın yoluyla açıklayacaklarını dile getiren Kocamaz, "Bu yardımdan 2 yıllık üniversiteleri veya 4 yıllık olsa bile açık öğretim fakültelerini kazanan veya geçmiş yıllarda üniversiteyi kazanarak halen eğitim gören öğrenciler faydalanamayacak. Üniversitenin ilk yıllarında burs ve yurt gibi sorunlar yaşandığı için bu desteği üniversiteyi bu yıl kazanan öğrencilere veriyoruz. Yıllarını eğitim camiasında geçiren birisi olarak, öğrencilerimize yapılacak bu tür destek ve yardımların çoğalmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

TREN GARI-CUMHURİYET MEYDANI ARASINDAKİ BÖLÜMÜN REVİZYONU İÇİN İKİ BELEDİYE BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Meclis toplantısının bir diğer gündem maddesini, Akdeniz Belediye Meclisi'nin 9 Mayıs 2014 tarihli meclis kararı ile kabul edilen 'Kent Merkezi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu' ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi oluşturdu. Raporla ilgili söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk, Tren İstasyonu'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan bölümü kapsayan bu plan revizyonunun, tarihi yerleri kurtarmak açısından kentin büyük yararına olan bir çalışma olduğunu vurguladı. Uygulamanın geciktiğini ve gecikmesinin Mersin için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Türk, daha fazla zaman kaybı olmaması ve Büyükşehir belediyesi ile ortak bir çalışma yürütülebilmesi için teklifin komisyonda bekletilmesini istedi.

Bu bölgenin mutlaka yapılması gerektiğini belirten Başkan Kocamaz da "Çok gecikmiş bir hizmet. Arkadaşlarımız bu işin üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Gerekirse Akdeniz Belediyesi'nin elemanlarıyla da bir araya gelsinler, acele bir karar verilmesin. Balık Pazarı, Kasaplar Çarşısı, Yoğurt Pazarı gibi bölgelerde bazı restorasyon çalışmalarına da başlayacağız. Azak Han ile ilgili de şu anda görüşmeler yapıyoruz. Gerekirse orayı Büyükşehir Belediyesi olarak alıp, o eski hanı hayata geçirmek istiyoruz. Bunu yapabilirsek de Ulucami'nin etrafındaki çarşıyı oraya taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra zaman kaybı olmaması ve ortak bir çalışma yürütülebilmesi için teklifin komisyonda bekletilmesine oy birliğiyle karar verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Tesislerini Kiraya Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement