Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı bugün başladı.

13.07.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı bugün başladı. Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dışı verilen tekliflerin yanı sıra diğer maddeler ele alındı.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan, Dilek Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki isimsiz sokağa Süleyman Ağa ismi verilirken, Horata Mesire alanının müstecir tarafından kira süresinin uzatılması talebi, komisyon kararı doğrultusunda reddedildi. AYKOME üyesi kurumlar için Zemin Tahrip Bedelleri ile Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması ilgili komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi.

MOTAŞ ve Minibüsçülerin ücret artırım talebi

MOTAŞ tarafından, şehiriçi yolcu taşıma ücretlerinin artırılması yönündeki talebi, ilgili komisyon kararı doğrultusunda daha önce 1.15 lira olan öğrenci 1.3, 1.8 lira olan sivil 2 lira olarak kabul edilirken, minibüsçülerin talebi de aynı rakam üzerinden kabul edildi.

Güneş Enerji Santrali MOTAŞ'a devredildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Trambüs Bakım Atölyesi'nin çatısına kurulan ve 345 KWH enerji üretilen Güneş Enerji Santrali'nin, üretilen elektriğin trambüs hattına verilmesi ve oluşabilecek sorunlara anında müdahale edilmesi için ücretsiz olarak MOTAŞ'a devri kararlaştırılırken, Yapraklı ve Kuyuönü depoları mevkiinde 2 adet hidroelektrik santralinin yapımı için MOTAŞ'a kredi kullanması yetkisi verilmesi de onaylandı. Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulacak olan Gayrimenkul Satış Komisyonu'nda görev yapmak üzere meclis üyeleri Metin Mandal asil, Günnur Tabel ve Ramazan Özcan da yedek üye olarak belirlendi.

Hidroelektrik santralinin kullanımı için yetki

Özelleştirme İdaresi tarafından kullanım hakkı özel bir şirkete tahsis edilen Battalgazi İlçesi'ndeki hidroelektrik santralinin kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesi'ne devri için Büyükşehir Belediye Başkanına, iş ve işlemler için de Büyükşehir Belediye Encümeni'ne yetki verildi. Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi'nin üyeliğe kabul edildiği WEGO üyeliğinin yenilenmesi ile geçtiğimiz aylarda Bilim Sanayi Bakanlığı'na 15 yıllığına tahsis edilen Yaka mahallesindeki 37 bin 803 metrekarelik parsel ile ilgili söz konusu tahsisin kaldırılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemde bulunan bazı maddeleri ertelerken, bazı maddeleri de ilgili komisyonlara havale etti.

2. Birleşim 17 Temmuz'da

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısı'nın 2.birleşimi'ni 17 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement