Kayseri Belediyesi Meclis Toplantısında, Yahyalı Elması İkramı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Belediyesi Meclis Toplantısında, Yahyalı Elması İkramı

Kayseri Belediyesi Meclis Toplantısında, Yahyalı Elması İkramı

Yahyalı Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısında ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerine Yahyalı elması ikram etti.

14.10.2014 19:01  Güncelleme: 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısında İlçe Belediye Başkanları ve meclis üyelerine Yahyalı elması ikram etti.

Yahyalı Belediyesi özel hazırlanan paketlerle Yahyalı Elmasını Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine hediye etti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis salonu önünde kurulan elma standında Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Büyükşehir Meclis Üyeleri Ramazan Yapıcı, Mehmet Keçibaş ve Merve Sarıoğlu dilimlenmiş Yahyalı Elması ve elma suyu ikramında bulundular. İkram sırasında açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, " İlçelerimizle beraber toplam 70 Büyükşehir Belediyesi meclis üyemiz var. Büyükşehir meclis üyelerimizin ve belediye başkanlarımızın ilçemizin en önemli ekonomik değerlerinden olan elmamızı daha iyi tanımaları ve elmamızı tatmalarını istedik. Kendilerine hazırlattığımız özel kutularda elmalarımızdan hediye ettik. Yahyalı son yıllarda elma üretimi konusunda Türkiye'de önemli bir üretim kapasitesine ulaştı. Yapılan büyük yatırımlar üretim kapasitemiz ile birlikte elma çeşitlerimizde artırdı. Önceleri üretim ağırlıklı olarak Amasya elmasındayken şimdi Starking, Golden ve Granny smith gibi elmalarımız da daha fazla üretilmeye başlandı. Yahyalı elması yetiştiği topraklardan aldığı kendi has kokusu ve aromasıyla marka haline geldi. Bizde Yahyalı Belediyesi ve meclis üyelerimizle birlikte Yahyalı Elması'nı en iyi şekilde tanıtarak, Yahyalı Elmasının marka değeri üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Yahyalı Belediyesinin standına gelerek, ikram edilen elmaların tadına bakan ve elma suyu içen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "İşte ürünü görüyoruz. Hakikaten artık elma üretimini bilimsel olarak yapıyorlar. Artık elma bahçesi değil, yüzlerce dönüm elma çiftlikleri kurmaya başladılar. Bu işi profesyonel şekilde yapmaya başladılar. Bölgedeki soğuk hava depolarıyla muhafaza edip pazarlıyorlar. Ben Yahyalı elmasını herkesin tatmasını istiyorum. Değerini de bulması istiyorum. Bu anlamda da değerli Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz gerekli çalışmaları yapacaklar, elma en güzel şekilde değerlenecek, oradaki üretici kardeşlerimiz emeğimize değdi diyecekler" ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Yahyalı elması ikramı ve elma hediyesinden dolayı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Belediyesi Meclis Toplantısında, Yahyalı Elması İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement