Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantısı

Akpınar Mahallesi’nde heyelan bölgesindeki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Belediye hisseleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilecek.

09.09.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akpınar Mahallesi'nde heyelan bölgesindeki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Belediye hisseleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilecek. Uyuşturucu ile etkin mücadele için Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı gerekli çalışmalara başlayacak.

Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüştü. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi sınırları içinde yer alan heyelan bölgesi sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanlarda yer alan hisselerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere Maliye Bakanlığı'na devretti. Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu parsellerde yer alan park ve spor alanı kullanımlı taşınmazların devrini öngören başkanlık yazısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 'oy birliği' ile onanırken, Akpınar Mahallesi'ndeki heyelana maruz kalan bölge yapılarının aktarılacağı rezerv alanı için süreç başlamış oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, gençleri her türlü uyuşturucu madde bağımlılığından kurtarmak, korumak ve rehabilitasyonlarını sağlayarak sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek amacıyla her türlü tedbirleri almak, tesisler açmak, yeni binalar yapmak, satın almak, kiralamak veya takas etmek, bunların her türlü ihtiyaçlarını belediye imkanları ölçüsünde karşılamak ve bu görevleri yaparken diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflarla protokoller yaparak işbirliği yapmak için Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın görevlendirilmesine ilişkin AK Parti Grubu önergesi 'oy birliği' ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Kalecik ilçesi sınırlarında bulunan Tansu Çiller ve Osman Aslan parklarında düzenleme yapılmasına ilişkin başkanlık yazısını da 'oy birliği' ile kabul etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement