Büyükşehir Belediyesi'nden Bozyazılı Engelliye Akülü Araba - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nden Bozyazılı Engelliye Akülü Araba

Büyükşehir Belediyesi\'nden Bozyazılı Engelliye Akülü Araba

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Hacı Veli Yaşar’ın talebi üzerine, Yaşar’a bir akülü araba hediye etti.

07.09.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Hacı Veli Yaşar'ın talebi üzerine, Yaşar'a bir akülü araba hediye etti.

Bozyazı ilçesi Kaledibi Mahallesi'nde oturan engelli vatandaş Hacı Veli Yaşar, 'akülü araba kullanabilir' raporu almasının ardından Bozyazı Belediyesi'ne başvurarak akülü araba talebinde bulundu. Yaşar'ın talebini olumlu karşılayan Bozyazı Belediyesi yetkilileri, söz konusu isteği Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne iletti. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı'nca yapılan inceleme sonucunda Hacı Veli Yaşar'a akülü araba hediye edildi. Akülü araba, Bozyazı Belediyesi Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan ve Zabıta Amiri İsmail Oktan tarafından Yaşar'a evinde teslim edildi.

Yaptığı yağlı boya tabloları ile de dikkat çeken Yaşar, kimsenin yardımı olmadan akülü araba ile kendi başına hareket edebilme mutluluğunu yaşadığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bozyazı belediye Başkanı Ballı, konuya ilişkin açıklamasında, akülü arabayı kendisinin teslim etmek istediğini, ancak yoğun işleri nedeniyle yapamadığını dile getirerek, "Engellilerimizin hayatı ne kadar rahat olursa bizler de o kadar rahat oluruz. Akülü araba kullanabilir raporunu alan engelli vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyemizle birlikte akülü araba temin edebiliriz. Yaşamak fark edilmekse eğer biz sizleri fark ediyoruz. Bazen Ahmet'in ayağı, bazen Ayşe'nin eli, bazen de Ali'nin gözüyüz. Gözlerimizi sizlerden kaçırmadık. Sizleri fark ediyoruz. Hacı Veli kardeşimizin hayatını birazcık kolaylaştırdıysak ne mutlu bizlere" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nden Bozyazılı Engelliye Akülü Araba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement