Büyükşehir Belediyesi'nden Engelliler İçin 'Engelsiz Film' Gösterimi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nden Engelliler İçin 'Engelsiz Film' Gösterimi

Büyükşehir Belediyesi\'nden Engelliler İçin \'Engelsiz Film\' Gösterimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların da rahatlıkla film izlemelerini sağlamak amacıyla ‘Engelsiz Film’ gösterimi düzenledi.

04.12.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların da rahatlıkla film izlemelerini sağlamak amacıyla 'Engelsiz Film' gösterimi düzenledi. Etkinlikte, 'Her Şeye Rağmen' adlı sinema filmi, Sesli betimlemeli, işaret dili anlatımlı ve ayrıntılı alt yazı ile gösterildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Film gösterimi etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sesli betimlemeli, işaret dili anlatımlı ve ayrıntılı alt yazısı ile hem engelli hem de engelsiz vatandaşlar bir arada film izlemenin keyfini yaşadı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğe, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

Film gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Türkiye'de 8,5 milyon engelli birey olduğunu belirterek, göreve geldikleri tarihten itibaren engellilerin sorunlarını çözmek için harekete geçtiklerini, bu kapsamda Engelliler Dairesi Başkanlığı'nı kurduklarını söyledi. Mersin'de bir ilke imza atarak 120 adet engelsiz otobüs aldıklarının ve bu otobüsleri sesli anons sistemi ile donattıklarını ifade eden Kocamaz, ayrıca engelli vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile engelli transfer araçlarını da hizmeti sunduklarını kaydetti. Anamur, Mut, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde Engelli Danışma Merkezi açtıklarını, bu merkezleri Mersin genelinde yaygınlaştıracaklarını dile getiren Kocamaz, "Kamu binalarımızı, yollarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. İhtiyaç sahiplerine engelli araçları temin ederek onları bir nebze rahatlatmaya çalıştık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlara istihdam sağlayacak projelerde de yer aldıklarını vurgulayan Kocamaz, "Simit Arabam Engel Tanımam projesi ile engelli vatandaşlarımız para kazanıyor, meslek edindirme kurslarımız ile de engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Seçici Kurulu tarafından engelsiz bir dünyaya katkılarından dolayı Dünya Engelliler Birliği (WDU) Küresel Farkındalık Ödülü'ne de layık görüldüklerini aktaran Kocamaz, "Engelsiz Mersin anlayışıyla çıktığımız bu yolda, engelli vatandaşlarımızın bize güvenmelerini ve onların problemlerini çözme konusunda, görevde olduğumuz sürece her geçen gün Mersin'i daha da rahatlatacak, daha da yaşanabilir bir kent haline getirecek projeler yapacağımızı özellikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz'ın konuşmasının ardından Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitim Vakfı öğrencileri şiirlerini seslendirirken, El Yapımı Sabun Üretimi Kursu'ndan iki kursiyer de Kocamaz'a hediye takdim etti. Etkinlikte daha sonra Mersin'de ilk kez gerçekleştirilen engelsiz film gösterimiyle 'Her Şeye Rağmen' adlı filmi izlendi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nden Engelliler İçin 'Engelsiz Film' Gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement