Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Özel İlgi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Özel İlgi

Büyükşehir Belediyesi\'nden Engellilere Özel İlgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelliler ve aileleriyle düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

24.07.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelliler ve aileleriyle düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Rehabilitasyon Merkezi-Kampı'nda kahvaltı programı düzenledi. Kahvaltıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, engelliler ve aileleri katıldı. Engelliler kahvaltının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 25 yaşındaki Açık Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri son sınıf Öğrencisi Sena Sezgin kendi yazdığı kitap olan 'Gözlerim Konuşur'u Vali Şahin ve Başkan Yılmaz'a hediye etti.

"BU MERKEZİ HER GİTTİĞİM YERDE ANLATIYORUM"

Böyle bir tesisi Samsun'a kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkürlerini ilettiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Her gittiğim yerde bu merkezi mutlaka herkese anlatıyorum. Türkiye'de bunun gibi bir yer daha varsa orayı gidip görme arzusunda olabilirim. Ama ben çok gezen bir insan olarak bu tarz bir tesisi hiçbir yerde görmedim. Aslında bu sosyal devlet olmanın da bir karşılığı. 10-15 sene önce bu tarz tesisleri hayal bile edemezken bugün özürlü kardeşlerimizin asansörle suya girebileceği, sonra tekrar yüzüp, sudan çıkabileceği bir fırsat sunuluyor. Siz çok şanslı insanlarsınız. Buraya gelip bu imkanlardan yararlanma fırsatına sahipsiniz. Burası her zaman dolu ama buranın tanıtımı konusunda başkana gerekli yardımı yapamıyoruz. Böyle bir tesisi Samsun'a kazandırdıkları için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye de bu tarz tesislerin sayısı artması lazım" dedi.

"BURADA KALANLARIN DUASI BİZE YETER"

Engellilerden aldıkları duaların her şeyden daha önemli olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Burası yurt dışında veya başka bir yerde görerek yaptığımız bir yer değil. Burası tamamen bizim kendi emeklerimiz ve hayal gücümüzle yaptığımız bir yer. Burada belki şöyle bir eksiğimiz olabilir. O da yeterince buranın tanıtımını yapamadık. Ama burayı da hayrını ve sevabını olumsuz etkileyecek kadar övmemize de gerek yok. Burayı gören, beğenen, yararlanan insanların söylemleri ve duaları bize yeter diye düşündük. Hala daha öyle düşünüyoruz. Hiçbir belediye geliri beklemeden tamamen engelli insanlarımızın hizmetlerimizden faydalanmaları konusunda bir bağış yapıyoruz burada. O bakımdan hizmetlerimiz gani gani helal olsun size. Burada gönlünüzce kalın. Kalma süresiyle ilgili bir sınırlama koymak istemeyiz. Başka şehirlerden gelen insanlar varsa belki onlara da fırsat verme konusunda bir durum olabilir. Onun dışında kalma süresi konusunda size kesinlikle cimri davranmayacağız. Yeter ki biz sizden sevap alalım. Yeter ki bize dua edin. Burada kendinizi evinizde gibi hissedin. Burası çocuklarınızın rehabilitasyonuna da yardımcı olur inşallah" diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan kahvaltıya ayrıca Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, Anakent Erkek Basketbol Kulübü Başkanı Kadir Koçak ve yurt dışından gelen misafirler katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Özel İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement