Büyükşehir Belediyesi'nden Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi Haberlerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nden Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi Haberlerine Tepki

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi üzerinden belediyeye yönelik asılsız suçlamalarda bulunulduğu belirtilerek, “Sokak hayvanları ile ilgili birçok projeye imza atan belediyemiz, bazı basın yayın organları aracılığıyla haksız bir şekilde karalanmaya çalışılmaktadır.

05.10.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi üzerinden belediyeye yönelik asılsız suçlamalarda bulunulduğu belirtilerek, "Sokak hayvanları ile ilgili birçok projeye imza atan belediyemiz, bazı basın yayın organları aracılığıyla haksız bir şekilde karalanmaya çalışılmaktadır. Protokolde belediyemize verilen görevler eksiksiz olarak yerine getirilmektedir" denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü sınırları içinde bulunan Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi'yle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Son günlerde Büyükşehir Belediyesi hakkında bakımevine ilişkin haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada,

Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi'nin işletilmesi, kontrolü ve idaresine ilişkin yükümlülüklerin, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin Hayvan Dostları Derneği arasında imzalan ortak hizmet protokolü ile belirlendiği bildirildi. Açıklamada, "Sosyal sorumluluk kapsamında yapılan protokol uyarınca bakımevi ünitesinin alt yapı ihtiyaçları, çalışacak teknik ve bakıcı personel ihtiyacı, elektrik, su, ilaç, kuru mama ve tıbbi araç-gereç ihtiyacının belediyemiz tarafından karşılanması gerekirken, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2 veteriner hekim, 1 tekniker, 1 şoför, 6 hayvan bakıcı personeli ve 1 hayvan toplama aracı da temin edilerek Mersin Hayvan Dostları Derneği'nin buradaki çalışmalarına destek olunmuştur" denildi.

"KAMPÜS GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ'NDE YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLİYOR"

Büyükşehir Belediyesi'nin, protokolde bulunan yükümlülüklerini yerine getirdiği vurgulanan açıklamada, söz konusu bakımevinin Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Hayvan Dostları Derneği'ne tahsis edilen yerde hizmet veren 'Özel Geçici Bakımevi' statüsünde olduğu kaydedildi. Özel Geçici Hayvan Bakımevi'nin denetiminin, 5199 sayılı kanun kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri tarafından yapıldığına işaret edilen açıklamada, "Çıkan bazı haberlerde yazıldığı gibi belediyemizin Geçici Hayvan Bakımevi'ni denetleme yükümlülüğü yoktur. İmzalanan ortak hizmet protokolü hükümleri doğrultusunda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Yönelik Uygulama Yönetmeliği'nin öngördüğü barınaklarla ilgili belediyeye yüklediği görev ve sorumlulukların dernek tarafından yerine getirilmesi kararlaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, 5199 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliğinin sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar için belediyelere verdiği sorumluluklar çerçevesinde Gözne Geçici Hayvan Bakımevi'nde gerekli çalışmaları yaptığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla 'Pugedon' adı verilen cihazlardan 15 adet alınarak, beslenme odakları oluşturulmuştur. Büyükşehir Belediyemizce sahipsiz kedilerin barınmaları ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapımı gerçekleştirilen 'Kedi Sığınma Evleri' Veterinerlik Dairesi Başkanlığımız bünyesindeki veteriner hekimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu kedilerin yoğun olduğu yerler tespit edilerek buralara yerleştirilmiştir. Ayrıca Kaşlı, Bozyazı, Tekmen ve Silifke'de Geçici Hayvan Bakımevi yapılması için gerekli çalışmalar başlatılmış olup, 2016 yılı içerisinde bakımevlerinin tamamlanarak hizmete sunulması amaçlanmaktadır. Sokak hayvanları ile ilgili birçok projeye imza atan belediyemiz, bazı basın yayın organları aracılığıyla haksız bir şekilde karalanmaya çalışılmaktadır. Son günlerde Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi üzerinden belediyemize yönelik yapılan suçlamalar asılsız olup, protokolde belediyemize verilen görevler eksiksiz olarak yerine getirilmektedir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nden Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi Haberlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement