Büyükşehir Belediyesi'nden Öncü Genç Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nden Öncü Genç Söyleşisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Öncü Genç’ konulu söyleşi ile devam etti.

13.04.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri 'Öncü Genç' konulu söyleşi ile devam etti.

OSM'de gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Genç Dergisi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Ragıp Yazıcılar ve Genç Dergisi yazarlarından Salih Yüztgenç, öncü gençlikte olması gereken özellikleri katılımcılar ile paylaştılar. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Öncü Genç' konulu söyleşide konuşan Yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar, "Genç kavramı Farsça bir kelime ve 'hazine' demek. Kuran-ı Kerim'de İbrahim adında bir genç olarak İbrahim peygamberden bahsedilir. Onun en önemli vasfı put kıran bir peygamber olmasıdır. Genç, put kırma misyonu olan insandır" dedi.

ÖNCÜ GENÇ BİRÇOK ALANDA ÖNCÜDÜR

Öncü genç dediğimizde ise birçok alanda öncülükten bahsediyoruz diyen Ragıp Yazıcılar, "Merhamette öncü, adalette öncü, kahramanlıkta öncü, iffette öncü, edebiyatta öncü, söz, fikir konusunda öncü gençlerden bahsediyoruz. Maddenin kutsallaştırıldığı, bir insanın değerinin adeta makama indirgendiği, aldığı maaşla insanın itibarının doğru orantılı olduğu günümüz dünyasında gerçekten kendi felaketimizi kendi ellerimiz ile hazırlıyoruz" diye konuştu.

ÖNCÜ OLMAMA AĞI

Yazıcılar, "Adeta öncü olmamamız için bir ağ ile kuşatılmış durumdayız. En çokta kendimizi israf ediyoruz. Ben bu önümdeki suyu dökmeye kalksam aranızdan illaki biri çıkıp, 'israf etmeyin' diye uyarır. Öyleyse insanın, özellikle bir gencin, kendisini israf etmesi daha çok uyarıya muhtaçtır. Bir genç gördünüz, kötü bir alışkanlığa başlamış, samimi iseniz uyarın. Sudan değerli bir şey var; insan. Bence insanın kalitesi, niteliği ve hayat ufku boş zamanında ne yaptığı ile ilgilidir" ifadelerini kullandı.

BİZİM BİR DERDİMİZ VAR

Konuşmasında Genç Dergisi'nden bahseden Salih Yüztgenç, "Dergimizin kurucusu Mehmet Lütfi Arslan 10 sene önce; 'dertli genç arıyoruz' diye bir çağrı yapmıştı. Süleyman Ağabey gibi gençler de o dönemlerde; 'bende varım' deyip, yollara düşmüşler. ve sonrasında bizde Süleyman Ağabey sayesinde bu yola ram olduk. Ben gazetecilik mezunuyum ancak belki okulda öğrenmediğim birçok şeyi dergilerde öğrendim" dedi.

DERDİ OLAN GENÇLİK

Genç Dergisi'nin 10 seneyi aşkın bir süredir faaliyette olduğunu belirten Yüztgenç, "Bir derginin mutfağında olmak bambaşka bir şey. Dediğim gibi burası tam bir okul. Mesela, Genç Dergisi'nin sitesinde yaklaşık 10 bin makale var ve bunun büyük bir kısmı genç yazarlardan yani sizden gelen makaleler. Genç Dergisi bir okul olması dolayısıyla herkesin faydalanabileceği bir yer. Biz Genç Dergisi ile fikren, zihnen ve ruhen bir gençlik aşısı vurmaya çalışıyoruz. Biz gençliğe mal olmuş bir dergiyiz. Biz ebedi gençlik dergisiyiz. Bu nedenle derdi olan gençlere kapımız her zaman açık" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nden Öncü Genç Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement